- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Mit ér a rendőr, mint munkavállaló?

Az éves ORFK értékelő margójára

dsc_26202016. január 27-én az Országos Rendőr-főkapitányság vezetői megtartották a 2015. év értékelőjét, melyre a rendvédelmi szakszervezetek vezetői, így a TMRSZ főtitkára, Szima Judit is meghívást kaptak. Ez eddig teljesen rendben is van, ám már az értékelő elején jött a „fekete leves”.

A megnyitó szavak körében Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány úr köszöntötte a jelenlévőket név szerint, csak éppen a szakszervezetek vezetőit hagyta ki, sem a szervezetenként jelen lévő vezetőket, sem általánosságban a szakszervezeteket  nem köszöntötte, annak ellenére, hogy meghívottak voltak, így sem az etikai kódex elvei – melyet a Hszt. is hangsúlyoz 14. §-ában -, sem a protokoll szabályai nem érvényesülhettek. Viszont a protokolláris problémánál – véleményünk  szerint – fontosabb üzenete volt ennek, hiszen a szakszervezetek képviselik a munkavállalókat, a szakszervezeti vezetőkön kívül a beszámolón nem volt jelen más, aki a rendvédelmi dolgozók képviseletében jelent meg, ezáltal a köszöntésből nemcsak a megjelent szakszervezeti vezetők maradtak ki, hanem rajtuk keresztül azok is, akiket képviselnek.

S ez fokozódott tovább az együttműködések megköszönésénél, amikor  mindenki  köszönő szavakat kapott a múlt évi együttműködésért, kivéve a szakszervezetek, így azokat is kivéve, akiket képviselnek, akik éjjel-nappal helytállnak az utcán, a határon és még sorolhatnám, azért, hogy  a magyar nép biztonságát megteremtsék. Elgondolkodtató, nem?

És még valami! A fenti  véleményt nem cáfolja az sem, hogy közvetlenül a beszámoló előtt az ország különböző részeiből érkező rendőrök vettek át kiemelkedő munkájukért elismeréseket az Országos Rendőr-főkapitány Úrtól.  Viszont ők már nem vehettek részt azon az évértékelőn, és az azt követő állófogadáson, láthatóan el volt választva egymástól a két esemény. Miért is ? Pedig – meglátásunk szerint – az értékelő az ő munkájukról is szólt, hiszen ők is abból a közegből érkeztek, akik a vezetőség által kitűzött célokat végrehajtva elérték az eredményeket. Nem érdemelték volna meg a részvételt? …

Egyebekben ezen rossz szájízt okozó két momentumon kívül a beszámoló részletesen mutatta be az elmúlt évben végzett feladatokat, a helytállást a migrációs helyzetben, amiről Tasnádi László rendészeti államtitkár is beszélt, bár ő harcnak aposztrofálta az elmúlt időszak migrációs hullámával kapcsolatban végzett egyik eseménnyel kapcsolatos tevékenységet ( mely kiszólását nem kívánjuk kommentálni), illetve azt sem, hogy 2016 év helyett többször 2006-os évet említett .

TMRSZ