- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Jutalomüdülés – migráció

migránsokrólA migrációs tevékenységgel kapcsolatban adott mintegy 4.650 fő részére elegendő üdülési lehetőségek szétosztásával kapcsolatban felvetésre került, hogy a szétosztás során negatív jelenségek voltak tapasztalhatóak. A probléma felvetésekor a legfőbb gondnak az tűnik, hogy akik erejüket megfeszítve helytálltak a határon, azok közül sokan kimaradtak a jutalomosztás ezen formájából.

Felvetődött, hogy egyfajta kimutatás készüljön az elosztás jellegéről és elveiről.

Az ORFK közlése szerint azok részesülhetnek kizárólag a jutalomüdülésben, akik „a rendőri szervek dolgozóiként tevékenyen részt vettek a 2015. évi tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében.

A területi szervek vezetői jelölték ki a jutalomüdülésre jogosultak körét és a kártyák legyártásának kezdeményezése érdekében ezek a dolgozói adatok 2015. október 29-én megküldésre kerültek a BM-be. A migrációs tevékenységgel összefüggően azonban sokan nem részesültek e kedvezményben, mely nagyfokú elégedetlenséget váltott ki.

Egy idézettel szemléltetve a helyzetet:

“Az igazság… sokszor titokban marad… De az igazságtalanság… mindég kiderül… A többit majd odafenn… zárt tárgyaláson.”

Rejtő Jenő

Amennyiben valaki úgy érzi, hogy az ORFK válaszában meghatározott kritériumnak megfelelt és mégsem kapott jutalomüdülést, az a munkáltatójához közvetlenül, vagy a TMRSZ-en keresztül fordulhat munkáltatójához ez ügyben, és elégtelen, nem megfelelő  válasz esetén a TMRSZ segítséget nyújt.

TMRSZ