- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Illetménykülönbözet- BRFK

illetménykülSzakszervezetünk tagunkat képviselve első fokon illetménykülönbözet tárgyában pert nyert a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szemben.

Az ügy 2014 januárjában indult, amikor tagunk meghatalmazása alapján szolgálati panaszt nyújtottunk be a BRFK XVII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőjéhez, melyet I. fok   elutasított, míg a II. fok mindössze 3 hónap vonatkozásában rendelte el az illetménykülönbözet kifizetését, azt meghaladóan legfeljebb 30% megbízási díjat fizetett.  Ezt követően az ügy a  Budapesti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra került.

Keresetünkben kértük a  tagunknak járó illetménykülönbözet késedelmi kamatokkal növelt összegének megfizetését, mivel a tagunk nem az általa végzett feladatok szerinti beosztás után kapta illetményét.

A bíróság ítéletében megállapította, hogy képviseltünk szinte kizárólag járőrvezetői feladatokat látott el, ezért úgy foglalt állást, – hivatkozva a kialakult bírósági gyakorlatra is – hogy abban az esetben, ha a munkavállaló olyan munkát végez, amihez magasabb összegű bér jár, akkor részére ezt a magasabb bért kell megfizetni, így 150.195,- forint illetménykülönbözet és ennek kamatai, továbbá  perköltségünk megfizetésére kötelezte alperest. Az ítélet még nem jogerős.

TMRSZ