- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

BM-től válasz fertőzésveszélyre

Lehetséges, hogy van fertőzésveszély de nem olyan, és nem annyira…

gumikesztyű-maszk-szemüvegA TMRSZ megkeresésére, Itt olvasható, a BM hivatalos álláspontja szerint a TMRSZ által a biológiai kockázatok terén felmerült aggályaink megalapozatlanok, mivel a migránsokkal napi kapcsolatban lévő rendőr “az átlagostól jelentősen eltérő munkakörnyezeti kockázatoknak, fertőzésveszélynek az egyéni védőeszközök használata mellett nincs kitéve.”

Ezen összegzést megelőzően a BM személyügyi helyettes államtitkára válaszlevelében azt a tájékoztatást adta, hogy az állomány egy hatályos ORFK utasítás szerint kap védőoltást, kap védőmaszkot és védőszemüveget, különösen fertőző betegség veszélye esetén fel lehet venni az ún. félálarcot, továbbá impregnált védőruhát is kapnak, illetve térítésmentesen lehet tüdőszűrőre menni, elsősegély nyújtás esetére pedig van egységesített egészségügyi mentődoboz.

Mindezen óvintézkedések és lehetőségek mellett az érintett állomány védelme a BM szerint megoldottnak tekintendő, a TMRSZ által felvetett kötelező jellegű védőoltások biztosítására a BM nem különített el keretet.

Fertőzésveszély tehát azért nincs, mert ugyan lehetséges, hogy van fertőzésveszély de nem olyan, és nem annyira, hogy ne lenne elegendő az ellene való védekezésre az ami a jelenlegi helyzetben rendelkezésre áll. A BM válasz itt olvasható

TMRSZ