A jelenlegi politikai hatalom szemében szálkák vagyunk

5Politikai bosszúnak tartja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára, hogy tegnap első fokon 3 év letöltendő börtönre ítélte a bíróság sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás miatt.

Szima Judit az ítélet szerint jogosulatlanul vett fel útiköltség-térítéseket, a szakszervezet beleegyezése nélkül bővítette irodáját, valamint bejelentés nélkül foglalkoztatott dolgozókat. Az elnök szerint azonban az ítéletben foglaltak ellenkezőjét az eljárás során bebizonyította. Szerinte azért ítélték el, mert szakszervezeti vezetőként éles kritikát fogalmaz meg a kormány politikájával szemben.

„Egy rendvédelmi szakszervezetnek vagyok a képviselője, és a jelenlegi politikai hatalom szemében szálkák vagyunk, hiszen egyfolytában felhívjuk a figyelmet a rendellenességekre, ezzel pedig a munkavállalók érdekeit szolgáljuk. Emiatt adták ki magas szinten a kilövetési parancsot ellenünk. Szét kell zúzni engem és a szakszervezetet is” – mondta Szima Judit, a szervezet főtitkára.

A cikk eredetije – videóval – ezen a linken olvasható: http://mno.hu/ahirtvhirei/szima-a-jelenlegi-politikai-hatalom-szemeben-szalkak-vagyunk-1291089