- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A Holdudvarra, “büdösbanyának” szeretettel.

Kedves büdösbanya!

illuszt_banyaNagyvonalakban tájékoztattak arról, hogy válaszoltál a Holdudvarra kitett főtitkári válaszomra. Sajnos ma nem tudom a Holdudvaron megjeleníteni a válaszomat ezzel kapcsolatban és nem is ismerem pontosan a reagálásod tartalmát, de nagyrabecsülésem jeléül most egyéb módon is válaszolok, az alapján amit eddig megtudtam a válaszod tartalmából.

Nem értem a reakciódat és értetlenül állok annak eddig megtudott tartalma előtt is. A „büdösbanya” név nem létezik a telefonmemóriámban, így hozzá tartozó telefonszám sincs abban rögzítve. Esetleg ha korábban már bemutatkoztál volna, és megadtad volna a telefonszámod, mint „büdösbanya”, akkor elnézésedet kérem, de ilyenre nem emlékszem. Javíts ki kérlek, ha ez így történt volna.

Még ha meg is lenne „büdösbanya” más elérhetősége, mint a Holdudvar nyújtotta anonimitásból véleményt megfogalmazónak adandó kommunikációs csatorna, akkor is álljon meg egy pillanatra a menet. Nézzük mi is történt a Holdudvaron.

A TMRSZ felrakott egy tájékoztatót a rendőrség munkavállalóinak a tájékoztatása céljából egy jogerőssé vált per megnyeréséről. Nem volt benne utalás sem „büdösbanyára”, sem másra, „csupán csak” arról szólt a tájékoztató, hogy azok a munkavállalók, akiket a munkáltató trükközős jellegű „jogértelmezése” anyagilag megrövidített, azok évekre visszamenőleg most már – köszönhetően a TMRSZ pernyerésének – sikerrel követelhetik ezt a pénzüket. Függetlenül a munkavállalói státuszától. Lényegtelen e körben, hogy közalkalmazott, mert köztisztviselőre, munkavállalóra és hivatásosra is kedvezően hat a bírói döntés elvi éle.

Azt „veted a szememre” – több más „büdösbanyás” szapuló, lejárató szándékú korábbi holdudvaros hozzászólásod tükrében (és itt évekre visszamenőleges időszakról beszélek) -, hogy én, mint akit és az általam vezetett TMRSZ-t „büdösbanya” évek óta szapul, és dehonesztál, a rendőrség hivatalos belső intranetes oldalán „fel kellett volna hívnom telefonom és megbeszélnünk”.

Ez azért túlzás Kedves „büdösbanya”. Nem gondolod? Te évek óta „büdösbanyaként” tárod elő a rendőrség intranetes oldalán az utcai rendőrök érdekvédelmét ellátó TMRSZ főtitkáráról és a szervezetről alkotott véleményedet, mire én ugyanazon a felületen évek múltával válaszolok először. Ugyanott, ahol Te nap, mint nap megfürdesz a névtelenség adta kockázatmentességben és népszerűségben és következmények nélkül köszörülöd a rendőrség valódi rendőreinek az szakszervezetén a nyelved.

Mert Neked ez egy olyan lehetőség, ahol a krumplipüré fűszerezésétől – legyen-e benne szerecsendió, mert ha van, akkor az olyan tré – kezdve, vagy éppen, hogy mi lesz aznap az ebéd és érdemes 11:25-kor elindulni ebédelni, mert különben akár még hosszú sorba is kell állni, szóval ehhez hasonló fontosságú ügyekben leírhatod a véleményedet.

Láthatóan ezért (is) kapod a fizetésed, amely becslésem szerint egy utcai járőr illetményének a kb. háromszorosa lehet. Írom ezt annak tükrében, hogy továbbra sem tudom kit takar a „büdösbanya” álnév, de annyira jellemző amiket leírsz, hogy bárcsak ennyire látnám előre a jövő héten kihúzandó lottó nyertes számokat. Munkaidőben fejtheted ki magvas hozzászólásaidat munkaidőben és még fizetést is kapsz érte. És még mondják, hogy szűkös a Rendőrség költségvetése. Pedig nem, csak éppen oda nem jut belőle, ahová kellene.

Úgy látom szarva között találtam el a tőgyet, amikor valamilyen leváltott „nyugdíjasról” írsz. Kifejtenéd bővebben?  Gondolom sokakat érdekelne a valós kiléted, hiszen ez alapján úgy tűnik, hogy ennek a leváltott vezetőnek a székébe pont „büdösbanya”, a lelkes TMRSZ-t szapuló munkaidős holdudvaros aktivista huppant bele, lett a haszonélvezője. Talán még saját külön iroda is titkárnővel? ….Érdemei jutalmául talán?

Kedves „büdösbanya”!

Voltál Te már rendőr valaha? Mert amiket írsz a Holdudvaron, abból nem ez rajzolódik ki. Hanem egy okoskodó, a TMRSZ-szel szemben a rendőrség belső intranetes felületén következetesen rosszindulatúan megnyilatkozó ember karaktere, aki szűkebb milliőjében – saját szavai szerint is – megtalálta az utat a valamilyen okból megüresedő vezetői szék betöltésére. Aki ezt az elfoglalt pozíciót továbbra sem saját érdemei kidomborításával indokolja, hanem a felállított vezető „dehonesztálásával”. Szót sem ejtesz arról, amit írtam – véletlenül szarva közt a tőgyét, ugye -, hogy nem az a baj, ha egy vezetőt kineveznek, hanem az, ha a leváltott vezetőnek nem azért kell távozni a székéből, mert nem jól végzi a munkáját, hanem azért mert csak. Lehet az indok, azért mert nem jó vezető, és a kinevezésre kerülő felkészültebb, de lehet azért is mert kell az ifjú titánnak, aki mondjuk befolyásos rokon, vagy pártember liblingje, vagy éppen sikerrel megfúrta a leváltott embert valamilyen szokásos háttérbeli mesterkedéssel, vagy éppen véleményformálóként úgy nyilatkozik a holdudvaros hozzászólásaiban, hogy az egy hűségesküvel ér fel. Tényleg azértállították fel,mert nyugdíjas? Vajon ugyanezt a véleményedet meg mered fogalmazni a BM-ben évek óta nyugdíjasként ténykedő – általam egyébként emberileg és szakmailag nagyra becsült – Zsinka András úrról is? Vagy esetleg a mostani székedben az most nem lenne célszerű? A felmentett nyugdíjas, az joggal ment a levesbe? Zsinka úr mikor menjen? Hiszen ő is csak egy nyugdíjas. Neki vajon mikor fog megüresedni a széke? Erre gondoltál már kiscsillag, mikor leírod két butaságod között azt, hogy „jujj TMRSZ”?

Pont a lényegen lépsz át, miközben Te vagy az, aki csúsztatással minősítesz. Márpedig meggyőződésem, hogy ha egy vezetőt leváltanak, ott valamilyen indokot illene megfogalmazni és ezt törvényi szinten szabályozni. Mert ha az indokolásban nem az szerepel, hogy a leváltott vezető nem tudta ellátni a beosztásához szükséges szakmai feladatokat, akkor a védekezéslehetősége sem marad meg szerencsétlen leváltott vezetőnek. Ha pedig a munkáltató visszaélésszerűen – nem szakmai, hanem egyéb okok miatt – vált le egy rendőri vezetőt, ilyen esetekben sem a jog, sem az igazságosság alapján nem kereshet jogorvoslatot a leváltott rendőri vezető. Legyen szó „büdösbanya” helyéről előzőleg felmentett nyugdíjasról, vagy éppen Zsinka úrról.

És akkor megindulhat a találgatás, hogy valójában miért kellett mennie. Azért mert nem jól végezte a munkáját? Azért mert nyugdíjas? Azért, mert ellenzéki érzelmű? Folt derült ki a múltjából? Azért mert „büdösbanya” számára kellett a széke? Azért mert „büdösbanya” jobban tudott helyezkedni? Ugye, hogy milyen kellemetlenül csengenek ezek a találgatások? Pedig ez elkerülhető volna, ha a Hszt.-ben ilyen esetekben a munkáltató kötelessége volna, ha indokolási kötelezettség terhe mellett lehetne csak felmenteni egy rendőri vezetőt.

Csúsztatás a részedről Kedves „büdösbanya” az, hogy mondatodban azt állítod: „Ha titeket a TIK, a képmás védelme, meg hasonlók érdekelnek….”.

Ezzel kapcsolatban halkan megjegyzem, hogy ezeket a RÉT –en kitárgyalt egyes kérdéseket a TMRSZ is fontos kérdésnek tartja, ezt azt hiszem az elmúlt években párszor már kinyilvánítottuk. Azt is halkan megjegyzem, hogy a RÉT ezen napirendi pontjait nem a TMRSZ javasolta és részt sem vett ezen az értekezleten. Azt is halkan jegyzem meg – efölött is elegáns mozdulattal átsiklottál -, hogy mindezen napirendi pontok kapcsán megjegyeztem, hogy vannak köztük tényleg fontos kérdések is, de ezt annak tükrében fogalmaztam meg, hogy jelen helyzetben a legfontosabb kérdésnek az Életpálya-modell kialakítása kellene, hogy legyen. A többi kérdés pedig ennek fényében csak másodlagos. Ha nem csúsztattál volna e kérdésben is, akkor ezt szóvá sem tettem volna most, de miközben csúsztatsz, a TMRSZ-t és személy szerint engem is támadsz ezzel.

Az egész RÉT ülésnek pedig az ad sajátos bájt, hogy 2015. március 09-én Felkai úr egy köszönő levelet fogalmazott meg a BÉT munkavállalói irányában, hogy távol tartották magukat a szakszervezetek a Kónya Péter által meghirdetett politikai performansztól, amit aztán az érintett időközben már vissza is vont. Felkai úr 2015. március 09-én arról biztosítja átiratában a BÉT szakszervezeti oldalát, hogy a szakszervezetek ezen lépését a BM „nagyra értékeli”, eközben – ugyanezen a napon – a Rendőrség Teve utcai központjában vajúdnak a hegyek a RÉT ülésnek nevezett fórumán és egy szó sem esik arról, hogy az Életpálya-modell kapcsán a „nagyra értékelést” kihasználva, talán lehetne érdemi javaslatokat kialakítani a RÉT keretén belül. A munkáltató, talán súghatna az ott megjelent „szakszervezeteknek”, hogy mit kellene esetleg még észrevételezni, vagy javasolni. De nem. A hegyek csak vajúdnak és utána a megszült egeret láthatják a munkavállalók egyéb szakszervezetek hivatalos tájékoztatóiban. A RÉT vajúdása közepette, másnap pedig a BM beterjeszti az Életpálya-modell törvénytervezetét. 24 óra sem telik el a „nagyra érétkelés” hangzatos megnyilvánulása után, a szakszervezeteknek köpni-nyelni sincs idejük, hogy érdemi javaslatot fogalmazhassanak meg, de már az Országgyűlés elé be is terjeszti a szakszervezeteket szavakban „nagyra értékelő” BM.

Mi történik? Tájékoztató RÉT ügyben az újszülött kisegérről és egy szó sem arról, hogy Felkai Úr levelének tükrében már megint bolondot csinált a BM a szakszervezetektől. Egyedül a TMRSZ az, aki erre a körülményre rávilágít. A többi szakszervezet pedig „tárgyilagos”, „objektív” tájékoztatót – kommentár nélkül – tesz közzé arról, hogy beterjesztésre került az Életpálya-modell tervezete. Te pedig – butaságod, butaság hátán – szépen feladod a magas labdát. Ne haragudj, de ezt a ziccert, amelyet személyed és az általad fémjelzett „tünet-együttes” e kapcsán ad, azt nem tudjuk kihagyni

Mint ha nem is köpték volna őket szemen 24 órán belül a „nagyra értékelést” követően ezen szakszervezeteket. Mint ha meg sem történt volna mindez. A többiek szó nélkül tűrik és hurrá a RÉT-en megtárgyaltuk jelleggel tájékoztatnak. Te pedig „büdösbanya”, mindezek tükrében munkaidőben fogod magad, veszed a bevált módszeredet és álnéven, inkognitóban a TMRSZ-t szapulod szokásod szerint. Nem mondom, hogy az új munkaköri leírásodban ennek kötelezettsége benne van, de feletteseid mindenesetre nem hogy hallgatólagosan helyeslik eme évek óta munkaidőben kifejtett tevékenységedet, de saját szavaid arról is árulkodnak, hogy más megüresedett székét is kipárnázzák alád, hogy még hatékonyabban fejthesd ki véleményedet a rendőrség belső intranetes fórumán hol krumplipüré-ügyileg, hol TMRSZ ügyileg.

Majd felhívlak élőszóban Kedves „büdösbanya”, ha egyszer veszed magadnak a bátorságot és – úgy mint én tettem – névvel, beosztással felvállalod a személyiséged valódiságát  és nem álnéven, munkaidőben hivatásszerűen holdudvarozol a TMRSZ-t és személyemet vádolva meg olyan dolgokkal, amelyeket pont Te fejtesz ki ellenünk.

Lenne még más mondanivalóm is, amely „büdösbanya” megnyilvánulásairól az eszembe jut, de tartok tőle, hogy a szarva közt a tőgyét megint betalálna és talán még a mostaninál is kellemetlenebb helyzetbe kerülnél, de ezt egyelőre nem fejtem ki bővebben. Talán ha majd egyszer névvel, beosztással is felvállalod saját magadat és akkor majd szépen Rád lehet szabni azt a zakót, amely most erősen túlméretesnek hat eddigi megnyilvánulásaid és feltételezett beosztásod alkalmasságának tükrében, akkor talán más oldalról is rá lehet majd mutatni arra, hogy ez a ruha bizony erősen túlméretesnek hat rajtad. De ennek hiányában sajnos csak sötétben tudok tapogatózni.

Mivel már kaptam szóban az értesítést, hogy megint hozzászóltál TMRSZ ügyben, ezen levelem megírására csupán ennek apropóján került sor. Jelen levelemet annak tükrében – amint megismerem a pontos tartalmát hozzászólásodnak  – természetesen szükség esetén kiegészítem az arra való reagálással is. Technikai akadályok miatt jelenleg nem tudjuk azonnal elhelyezni a Holdudvaron, ezért innen, a TMRSZ honlapjáról juttatom el üzenetemet. Tőlem, Neked. Fogadjátok szeretettel.

 

Továbbra is szeretettel: Szima Judit TMRSZ tag, főtitkár