Segítség nyújtás hivatásos kollégáknak

Azon rendőrkollégák részére, akiket a múltban kötelességszegés szolgálatban miatt elmarasztaltak akár a munkáltató, akár bíróság előtt.

belt(608x403)A korábban megjelent tájékoztató cikk elkészültét követően minden olyan kolléga, vagy emiatt elbocsátott volt kolléga számára javasoljuk a cikk elolvasását és azt, hogy saját ügyét ennek tükrében újból tekintse át.

Azon személyek esetében, akiket úgy marasztaltak a Btk. „kötelességszegés szolgálatban” elkövetése miatt akár munkáltató akár bíróság által, hogy a megbüntetett (akár elbocsátott) rendőr olyan feladatot látott el, amely nem minősült

-őrszolgálatnak vagy

-készenléti szolgálatnak vagy

-ügyeleti szolgálatnak, és

más bűncselekmény elkövetése miatt sem marasztalta őt a munkáltató/bíróság, az esetben perújításnak lehet helye. Azon okra való hivatkozással lehet perújításnak helye, hogy a büntetőjogi tényállás csak ezen szolgálati formákat ellátók esetében nevesíti bűncselekménynek azt ha valaki az ott meghatározott elkövetési magatartások valamelyikét kimerítő magatartást tanúsít.

Perújításnak helyt adás és a hozott marasztalást hatályon kívül helyezését eredményező döntés esetén a teljes kártérítésnek és kártalanítási igénynek nyílik meg a lehetősége. A szolgálatba visszahelyezés nem garantált, tekintettel az időközben hozott e körben irányadó szabályoknak. magyarul: ha a munkáltató nem akarja visszavenni a perújítással rehabilitált, becsületét visszaszerző rendőrt, akkor sajnos nincs lehetőség az újbóli szolgálati viszony létesítésének, de ez esetben erre talán nincs is szükség, mert olyan „megoldás” lehetősége merül fel ez esetben, amely akár kedvezőbb is az elbocsátott dolgozónak, mint ha állományba vennék vissza. Ezzel kapcsolatban a TMRSZ áll az érintett dolgozók, volt dolgozók rendelkezésére, keressétek a TMRSZ tisztségviselőit, vagy a honlapon található elérhetőségek egyikén vegyétek fel szervezetünkkel a kapcsolatot.

Amennyiben van családtagod, barátod, kollégád, volt kollégád, beosztottad, volt beosztottad, aki érintett lehet ebben a felhívásban, kérjük oszd meg vele és hívd fel a figyelmét erre a TMRSZ közleményre. Köszönjük a nevében is.

TMRSZ

Előzmény:

http://www.tmrsz.hu/2015/02/19/kotelezettsegszeges-te-is-aldozatta-valhatsz/