- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Fejlemény a decemberi fizetésnél!

imagesTájékoztatást adtunk arról, hogy Szőke Irmától, a Belügyminisztérium gazdasági helyettes államtitkára közlése szerint a 2015. január 5-ig esedékes december havi munkabért még decemberben utalni fogja a MÁK.

A Magyar Államkincstár által kiadott tájékoztatóra hivatkozó levélből megtudtuk azt is, hogy a 2014. december havi munkabér december hónapban történő kifizetése kizárólag megelőlegezés keretében kezdeményezhető, melynek fedezetét a Magyar Államkincstár 2014. december 20-át követően fogja biztosítani.

Ennek végrehajtásáról a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szerveket még e hónap folyamán tájékoztatni fogják, az eddig évek gyakorlatának megfelelően.

A helyettes államtitkár asszony azt is közölte, hogy jelenleg nincs tudomásuk olyan kormányzati intézkedésről, jogszabály-módosításról, mely szerint az illetményfizetésnek nem a tárgyévet követő hónap 5. napjáig kell teljesülnie, vagyis a jelenlegi állapot szerint nem kívánnak eltérni a gyakorlattól.

Most jutott tudomásunkra az a tény is, melyet az ORFK illetékese közölt, hogy 2014.december 23-án utalja a MÁK a munkabéreket, és az információink szerint 2014. december 29-én lesz a rendvédelmi dolgozók számláján, mivel a Belügyminisztérium álláspontja az volt, hogy mindenképpen a két ünnep között kapják meg a 2015. januárban esedékes decemberi fizetést.

TMRSZ