- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Decemberi fizetés!

bérfizetés ISzőke Irmától, a Belügyminisztérium gazdasági helyettes államtitkárától kapott tájékoztatás szerint a 2015. Január 5-ig esedékes december havi munkabért még decemberben utalni fogja a MÁK.

A Magyar Államkincstár által kiadott tájékoztatóra hivatkozó levélből megtudtuk azt is, hogy a 2014. december havi munkabér december hónapban történő kifizetése kizárólag megelőlegezés keretében kezdeményezhető, melynek fedezetét a Magyar Államkincstár 2014. december 20-át követően fogja biztosítani.

Ennek végrehajtásáról a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szerveket még e hónap folyamán tájékoztatni fogják, az eddigi évek gyakorlatának megfelelően.

A helyettes államtitkár asszony azt is közölte, hogy jelenleg nincs tudomásuk olyan kormányzati intézkedésről, jogszabály-módosításról, mely szerint az illetményfizetésnek nem a tárgyévet követő hónap 5. napjáig kell teljesülnie, vagyis a jelenlegi állapot szerint nem kívánnak eltérni a gyakorlattól és a hónap 10. napjáig rendezni az illetmény kifizetéseket.

TMRSZ

Előzmény: http://www.tmrsz.hu/2014/11/27/januari-fizetes-decemberben-elmarad/