Közlemény

Meg kell szólalnunk….. Közlemény

2809_kocsis_mateA Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének tagjai magyar állampolgárként, munkavállalóként, és nem utolsósorban szülőként értetlenül állnak dr. Kocsis Máté képviselőnek a kiskorú gyermekeket – gyermekeinket – drogteszt alá vető értelmetlen, és álszent javaslata előtt. Az ezzel kapcsolatos – érthető indulatoktól sem mentes -, interneten is fellelhető észrevételekre reagálva a kormánypárt országgyűlési frakciójának vezetője az alábbiakat találta mondani a témával kapcsolatban. A forrás a mandiner.hu oldalon is megjelent, onnan tükröztük.

“Aki a drogszűrést ellenzi az tudatosan vagy nem tudatosan, de végülis a drogot támogatja” – fogalmazott Rogán Antal a drogteszt-javaslatról szóló sajtótájékoztatón. A Fidesz frakcióvezetője azt is mondta: „a kötelező drogszűréssel lehet a legjobban harcolni a drogkereskedők, szervezett bűnözés ellen, és a kötelező drogszűrés az egyik legjobb eszköz arra, hogy megvédjük a drogtól a gyerekeinket”.

A mi álláspontunk ezzel szemben az, hogy valóban tenni kell a drog terjedésével szemben, és ebben a szülőkre, az államra és nem megalázott, hanem egészséges mentális környezetben felnövekvő ifjú nemzedékre is szükség van. A fent idézett “érvelési technikát” látva bennünk az merült fel, hogy a magánéleti aberráció senkit nem zavar addig, amíg az négy fal között és önkéntes alapon, kiskorú, védekezésre képtelen  áldozat nélkül az abban önkéntesen résztvevők örömét szolgálja.

Ezért a TMRSZ véleménye a következő:

“Aki a kötelező drogszűrést szorgalmazza és 12 évet betöltött kiskorú gyermekek ellenőrzött körülmények között megszervezendő pisiltetését tartja e körben szükségesnek, az tudatosan vagy nem tudatosan, de végül is a pedofília terjedését, annak egyfajta legalizálását támogatja. A kötelező drogszűrésnek álcázott pisiltetéssel lehet a leginkább leplezetlen módon kisfiúk, kislányok nemi szervének aberrált megtekintési szándékát legalizálni, és ez a legjobb eszköz arra, hogy elfojtott vágyait a valóságban is megélhesse az, aki ezt végezteti, ellenőrzi, vagy megszavazza. Kisgyermekek kukkolásának, áldozattá válásának lehetőségét, kötelező drogszűrés címén való szorgalmazását egy jóérzésű sem támogathatja.

A javaslatot szorgalmazó politikusok erkölcsi nívójának olyan mélységét mutatja ez meg, amelynek következtében az ezt megszavazó képviselők tudatosan vagy nem tudatosan, de pedofil vágyakkal rendelkezőnek állítják be saját magukat mások előtt.

Nem utolsó sorban felvetődik az Alaptörvény XXVIII. Cikke által védett ártatlanság vélelmének sérelme is, hiszen a kötelező drogszűréssel az elrendelő mintegy feltételezi azt, hogy illegális szereket fogyaszt az „áldozat” anélkül, hogy erre bármilyen bizonyítéka is lenne.”

TMRSZ