- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Újratöltve – Életpálya-modell

Kormány elé kerül az életpálya modell

 valasztas_250A Belügyminisztérium a Kormány elé szánt új közszolgálati életpálya bevezetéséről szóló kormány-előterjesztés tervezetét még egy utolsó véleményezésre megküldte a szakszervezetek felé. Bízva abban, hogy a kifejtett észrevételeink és javaslataink valóban gazdagítják a kormány-előterjesztést, továbbítottuk véleményezésünket dr Felkai László közigazgatási államtitkárnak.

Egyetértettünk az ügykezelők életpálya-modellbe történő bekacsolásával, támogatjuk a közalkalmazottak kormánytisztviselővé minősítését és jónak tartjuk, hogy a modell figyelembe kívánja venni a speciális szolgálati formák sajátosságait, mint pl a tartós külszolgálat.

Emellett azonban több pontra vonatkozóan is korrekciós javaslatokkal éltünk, hogy pontosabb meghatározások, kedvezőbb feltételek alapozhassák meg a kialakítani kívánt életpálya-modellt, a következők szerint:

A kormány-előterjesztés elfogadásáról, az életpálya-modellt részletező további tervezetekről kértük a belügyminisztérium tájékoztatását és bizakodva várjuk a kidolgozandó jogszabályokkal kapcsolatos kodifikációs munkák megkezdését.

TMRSZ

Előzmény:

http://www.tmrsz.hu/2014/11/11/eletpalya-jovore/