- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Fizetés és a KIRA

Decemberi fizetés és a KIRA rendszer tudnivalói

fizetes2A Magyar Államkincstárban 2014. augusztus 25-én a központosított illetmény-számfejtési rendszer számfejtési hibájával kapcsolatban megtartott egyeztető értekezleten elhangzottak alapján 2014. szeptember 30-ig valamennyi rendőri szerv esetében korrigálták a családi adó- és járulékkedvezmény miatt történt téves levonásokat.

Sajnos ez nem minden kolléga esetében valósult meg, ezért a MÁK 2014. október 10-ei Rendőri érdekegyeztető Tanácson azt közölte, hogy a végleges rendezés az adóelszámolás időszakában lesz végrehajtva.

Zsifkó Zita főosztályvezető asszony tájékoztatása szerint a jövőben ezt a problémát az új központosított illetmény-számfejtő rendszer (KIRA) használata meg fogja oldani. Tájékoztatott, hogy a KIRA rendszerrel jelen időben kerül sor az elszámolásokra, és nem visszamenőleg, ezért fontos, hogy minden kolléga mielőbb adja le a jövőben a betegpapírjait. A legfrissebb hírek szerint a rendszer 2015. január 1-el indul.

Zsifkó Zita asszony elmondta továbbá, hogy a KIRA rendszer  jövő évi indulása miatt nem valószínű, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén decemberben, a két ünnep között megtörténik a január 5-ig esedékes illetmény kifizetése, de ez felsőbb (minisztériumi) döntés esetén még változhat.

TMRSZ