Veszélyességi pótlék Heves megyében

redsmileyface-200x2002014. szeptember 18-án a bíróság jóváhagyta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és  a szakszervezetünk által képviselt négy bűnügyi technikus egyezségét, mely azon a napon jogerőre emelkedett, mivel a felek lemondtak fellebbezési jogukról. Kiemelendő és példaértékű a megyei rendőr-főkapitány hozzáállása  az ügyhöz, a jogkövető magatartása,  hiszen  az egyezséggel –  véleményünk szerint – elismerte a bűnügyi technikusoknak járó veszélyességi pótlék és a hozzá kapcsolódó pótszabadság jogszerűségét a körülményekre, s a végzett munkára való tekintettel.

Az egyezség alapján – a benyújtott keresetben megjelölt követeléssel egyezően – a munkáltató 15 nap alatt megfizeti a technikusoknak az elmaradt veszélyességi pótlékot három évre visszamenőleg – mely személyenként 626 112 forint – , s az ehhez kapcsolódó kamatokat,  továbbá a munkavállalóknak kiadja a 3 év tekintetében járó 30-30 nap pótszabadságot, a már leszerelt technikus esetében pedig a 30 nap pótszabadság megváltására szolgáló pénzösszeget.

Az üggyel kapcsolatban tájékoztatásként közöljük, hogy a szolgálati panasz másodfokú elutasítása után a keresetlevelet tagjaink képviseletében 2014. február 20-án nyújtottuk be, s két tárgyalási nap után a harmadik tárgyaláson létrejött az egyezség, azaz hét hónap alatt sikerült eredményesen lezárni az ügyet.

TMRSZ