Közszolgálati életpályamodell

KatasztrAugusztus 27-én Dr. Bakondi György tű. altábornagy közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos elnökletével szakértői egyeztetésre került sor a Belügyminisztériumban a rendvédelmi, honvédelmi és NAV érdekképviseletek részvételével, melyen Főtitkár Asszony is részt vett szakszervezetünk képviseletében.

A megbeszélésen altábornagy úron kívül a Belügyminisztérium humánszolgálata képviseletében Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár volt jelen.

Miniszteri biztos úr kifejtette bevezetőjében, hogy egy hosszútávú, stabil rendszer kidolgozása a cél, mely természetesen finanszírozható is. A közszolgálatban nyújtott magas színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatás megvalósításához, mely magas elvárásokat állít a közszolgálati dolgozók elé fontos, hogy az állomány elégedett legyen a körülményeivel, anyagilag megbecsüljék, motivált legyen a pályán maradásra, hosszú távra tervezhessen, így  kiszámítható, ösztönző, hosszú távú pályastabilitást nyújtó megoldást kell kidolgozni.

Mint már hírül adtuk, augusztus 1-jéig kérte Zsinka Úr javaslatainkat az életpálya-modell kidolgozásával kapcsolatban, mely javaslatunkat a megküldéssel egyidejűleg közzé is tettünk a honlapunkon. Ezt a javaslatot fejtette ki bővebben Főtitkár Asszony a szakértői egyeztetésen biztos úr kérdéseire válaszolva, s a prioritási sorrendet felállítva – béremelés, nyugdíj-, hangsúlyozva a javaslatunkban szereplő illetményrendszer megváltoztatásának szükségességét – a sávosan emelkedő fizetési rendszert-, a lakhatási problémák megoldását, a szolgálati nyugdíjrendszer új alapokon történő visszaállításának megalapozottságát, a szociális és egészségügyi ellátás fejlesztésének fontosságát, a közszolgálati pályák közti átjárhatóság biztosítását.

Az újabb szakértői konzultáció novemberre várható, amikor miniszteri biztos úr ígérete szerint már a kormány elé beterjesztésre kerülő életpálya-tervezetet véleményezhetik az érdekképviseletek

További információ és fényképalbum a BM OKF honlapján