A régen várt cafetéria-juttatás

Megkezdődött az ORFK utasítás módosításának koordinációja

lakás kézbenAz adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló NGM rendelet hatályba lépését követően módosult, majd hatályba lépett – augusztus 5-én –a hivatásos állomány választható béren kívüli juttatásait szabályozó BM utasítás, és végre megkezdődött az ORFK-n a személyi állomány cafetéria-juttatásait és bankszámla-hozzájárulását biztosító ORFK utasítás régóta várt módosításának koordinációja is.

A BM utasítás  [14/2014. (VIII.5.) ]  kiterjesztette a választható béren kívüli juttatásokról szóló korábbi utasítás hatályát a személyi jövedelemadóról szóló törvény 1. melléklet 2.7 pontja szerinti juttatásra, ami azt jelenti, hogy mind a munkáltató, mind pedig a pénzintézetek által nyújtott lakáscélú kölcsönök törlesztése történhet a cafetéria keret terhére, adómentesen, 2014-ben legfeljebb 200.000 Ft-ig.

Ehhez igazodva az ORFK koordinációra bocsájtott tervezete kiegészíti a cafetéria-juttatások körét a lakáscélú munkáltatói támogatással, amelynek keretében a hiteltörlesztés igénybe vehető.

A jogosultságot a helyi lakásügyi szerv bírálná el, elutasítás – vagy részbeni elutasítás – esetén azonban lehetőséget adva az igénylőnek, hogy másik cafetéria-juttatást válasszon.

A központi iroda e-mail címére várjuk a cafetéria-juttatásokkal és bankszámla-hozzájárulással kapcsolatos véleményeket, javaslatokat.

TMRSZ