Erkölcsi és anyagi elismerés is várható?

Orbán Viktor beszédében az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte

 

BA20140629_2880_uj_fekvo_leadA budai Várban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén elmondott beszédében a miniszterelnök – többek között – szólt a 2010 utáni rendvédelmi reformról. Kifejtette: az emberek egyik fő elvárása volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, mintha nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán állna, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartozna, majd kijelentette, hogy az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől.

Az ifjú tiszteknek azt mondta, aki rendőrtiszti pályára készül, annak tudnia kell, hogy a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia.

„Ha a rendészeti dolgozók naponta nem szereznek érvényt a törvénynek, akkor a törvényalkotók és a bíróságok munkája fabatkát sem ér” – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök szerint nehéz munkával, de sikerült visszaállítani a „mundér becsületét”, így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.

Orbán Viktor beszédében az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte, jelezve: kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen az ágazatban dolgozók életpályája.

 

A Magyar Nemzet cikkét teljes egészében olvashatjátok itt:

http://mno.hu/belfold/orban-az-egyenruha-tobbe-nem-ebreszt-felelmet-1234671