Ruhapénz

Ruhapénz

 

promo-head-img-03A belügyminisztérium személyügyi főosztályvezetője Zsinka András arról tájékoztatta a TMRSZ-t, hogy idén, azaz 2014-ben a ruházati utánpótlási ellátmány kifizetésére június 30-ig sor kerül, de az átutalásra kerülő összeg az ellátmánynak csak egy részét jelenti majd, ami ráadásul belügyi szervenként eltérő mértékben történik, az éves ellátmány 80, 70, 45, 40 illetve 20%-ában.

Mindez azzal magyarázható, hogy a tavalyi év során egyes szervek állománya részére a természetbeni ellátás nem valósult meg teljes egészében, vagyis a ruházati termékeknek csak egy részét kapták meg. A fennmaradó összeg a 2013. év végén kifizetésre került.

A tavaly ki nem osztott termékeket az állomány az idei évben kapta meg és ennek ellenértéke is az idei ellátmányból kerül majd visszatartásra.

Így adódik tehát a tájékoztatás szerint megkülönböztetés az éves ruházati utánpótlási ellátmánnyal kapcsolatban az egyes szervek, illetve az egyes szerveken belüli állománycsoportok esetében.

A belügyminisztérium személyügyi főosztályvezetője Zsinka András úr tájékoztatta a szakszervezetünket arról is, hogy a ruházati ellátással kapcsolatban felmerült egyéb észrevételek, mint például a minőségi kifogások kivizsgálása is megkezdődött.

TMRSZ