TMRSZ Kongresszus

TMRSZ Kongresszus

Komoly napirendi pontok, bajtársias, családi hangulat 

BeFunky_BeFunky_null_3Lezárult a TMRSZ legmagasabb testületének ülése a TMRSZ VII. kongresszusa. A küldöttek többek között elfogadták a tavalyi év pénzügyi beszámolóját és a következő év költségvetési tervezetét. A kongresszuson a Belügyminisztérium és az ORFK is képviseltette magát.

Egyszerű étellel, zsíros kenyérrel és hagymával, forró kávéval, ásványvízzel és süteményekkel várták a TMRSZ iroda munkatársai a kongresszusi küldötteket a budapesti Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában. Az egybegyűltek barátokként üdvözölték egymást, a kongresszus jó hangulatban, bajtársias légkörben zajlott.

Sikeresnek ítélem a kongresszust, a küldöttek a munkavállalók mellett kiállva, a tisztesség követelményeinek megfelelően hoztak döntéseket, és a munkakörülmények jobbítása érdekében jelzésekkel éltek a megjelent szakmai vezetés, az ORFK illetékese, valamint a Belügyminisztérium megjelent illetékese felé. Az arra adott válaszok, úgy érzem, segítő szándékúak voltak, és várhatóan az ott felmerülő problémák orvoslására a közeljövőben is sor kerül – foglalta össze a kongresszusi eseményeket Szima Judit, a TMRSZ főtitkára. Bodnár József elnök, aki a kongresszus levezető elnöke is volt, hozzátette: a kongresszus fő irányvonala az volt, hogy minden problémát elsődlegesen a munkáltatóval közösen kell megoldani, és ha ez nem vezet eredményre, akkor kell tovább lépni.

A kongresszuson – túl a pénzügyi beszámolók és költségvetési terv elfogadásán – újra nyomatékosítva lett a politikai semlegesség fontossága. Az is megfogalmazódott, hogy a speciális munkát végzők érdekében tett felszólamláskor a mindenkori kormány támogatását kérve kell az intézkedések megtételét kezdeményezni elsődlegesen.

A kongresszus végén – miután minden napirendi pont tisztázásra került – az egybegyűltek közösen megebédeltek (a  menü: paradicsomleves, rántott hús körettel savanyúsággal volt, és járt hozzá egy sütemény is), majd mindenki visszatért a bázisára.

K. G.