Márciusi Érdekegyeztető Tanácsülés Tolnában

Márciusi Érdekegyeztető Tanácsülés Tolnában

 

rendorseg-1460-1024x682Dr. Soczó László r. dandártábornok úr arról tájékoztatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket, hogy a megyében az állománytábla feltöltött, a főkapitányság anyagi helyzete rendezett és a teljesítményértékelések is elkészültek.

Mindenek előtt a Főkapitány úr kijelentette, hogy fegyveres testületi szervként a központi bér és létszámgazdálkodás kötelező számukra, minden tekintetben annak megfelelően kell eljárjanak, majd részletesen beszámolt az aktualitásokkal kapcsolatban.

Elmondta, hogy az állománytábla módosítással nem járt rosszabbul az állomány, a Tevékenység Irányító Központ (TIK) létrehozása rendben lezajlott és jól működik.

A megyében a gépjárművezetői pótlékok osztályvezető szintig visszavonásra kerültek, a túlórákat pedig kifizették, ami szerencsére a megyében nem okoz problémát.

Szintén nincs probléma a Gyes és Gyed vonatkozásában, a kolléganőket és kollégákat ugyanabba a beosztásba tudják visszavenni, mint ahonnan elmentek.

A 118.000 Ft-ra történő illetménykiegészítések is megtörténtek, 75 fő hivatásos és 31 fő közalkalmazott kolléga esetében.

Az első tiszti kinevezésekkel kapcsolatban a Főkapitány úr ismét az ORFK-tól való függést hangsúlyozta, ami azt jelenti, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság határozza meg, hogy a megyében hány főt lehet kinevezni.

A főkapitányság 20 fővel növekedett, a leterheltség nem nőtt. A TIK létrehozásával 10 státuszt kapott a TMRFK és új tiszteket kap a megye, akik a lakhelyük szerinti kapitányságokra fognak kerülni. Mindezek mellett közfoglalkoztatottak is dolgoznak a rendőrségen, és a következő programban is pályázni szándékoznak.

A Humánigazgatási Szolgálat vezetője számadatokkal erősítette meg a Főkapitány úr által elmondottakat.

TMRSZ