- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Közfoglalkoztatottak 2013-ban

2013-ban a rendőrségnél alkalmazott közfoglalkoztatottak

 

201309181654420.5542013-ban a rendőrségnél alkalmazott közfoglalkoztatottak létszámáról, és az általuk végzett feladatkörökről az ORFK Gazdasági Főigazgatósága adott tájékoztatást. Arról tájékoztatta a szakszervezeteket,  hogy a  közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális formája, amely átmeneti munkalehetőséget biztosít azok számára, akiknek az önálló álláskeresése hosszú ideig eredménytelen.

Tájékoztattak arról is, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony a 2011 évi CVI tőrvény 1.§. (2) bekezdésében meghatározott feladatokra létesíthető, valamint további feltétel, hogy a felsorolt feladatok kizárólag akkor láthatók el közfoglalkoztatás keretében, ha a feladat ellátására torvény nem ír elő közalkalmazotti, közszolgálati vagy kormányzati szolgálati jogviszonyt

A közfoglalkoztatotti 8 órás minimálbér bruttó 77 300, nettóban pedig 50 632 forint.

A szakképzett közfoglalkoztatott garantált bére bruttó 99 100 forint, a nettó mintegy 65 ezer forintot ér el.

A munkavezető több mint nettó 71 400 forintot keres.

Előadták, hogy a Rendőrségen belüli közfoglalkoztatás célja, hogy a személyi állomány (hivatásos, kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló) adminisztratív terhei csökkenjenek, ezáltal a produktív munka növekedjen; valamint bizonyos területeken az elmaradt feladatok végrehajtása megtörténjen

Ezzel egyidejűleg azt is közölték, hogy a rendőrség nem kíván adminisztratív feladatokat ellátó létszámot leépítem, hanem törekszik minden állomány csoport esetében a leterheltség csökkentésére.

A Rendőrségnél 2013-ban foglalkoztatott közfoglalkoztatottak létszámát megyesoros és havonkénti megbontásban az 1. számú melléklet tartalmazza.

TMRSZ