Mennyi az annyi?

Mennyi az annyi?

határon kívül és belül

 

A Hszt alapján a rendőrség külföldi szolgálati helyen szolgálatot teljesítő hivatásos állományú tagját naponta a belföldi napidíj 50%-ának megfelelő mértékű külföldi szolgálati helyi pótlék illeti meg.

letöltésA belföldi napidíj a mindenkori (közszolgálati tisztviselői) illetményalap egy munkanapra eső összegének 25%-a.

Az illetményalap a 2013. évben 38 650 forint volt, de 2014-ben is változatlan marad.

A Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság tájékoztatása szerint a belföldi napidíj 460 forint, tehát a külföldi szolgálati helyen szolgálatot teljesítő rendőrt alapesetben 230 forint illeti meg naponta.

A túlóra elszámolás ugyanúgy történik kint is, mint bent…

A határrendészeti szolgálati ág beosztotti állománya a legtöbb esetben vezényléses munkarendben teljesít szolgálatot. A Hszt alapján a szolgálatteljesítési idő a munkanapokra egyenlőtlenül is beosztható, de a napi szolgálatteljesítési idő ilyen esetben sem lehet 4 óránál rövidebb és 12 óránál hosszabb, kivéve a részben vagy egészben ügyeleti, őr- és készenléti jellegű szolgálati beosztásokat.

Nem jár túlóra, ha az előírt szolgálatteljesítési időtől való eltérés nem több 30 percnél, figyelembe véve a 64/2011. (XII. 30.) BM rendelet 52. § (2) bekezdésében írtakat, vagyis „A folyamatos, váltásos szolgálatteljesítési időrendben dolgozóknál, ahol a szolgálatteljesítést naponta azonos helyen 2 fő egymás utáni beosztásával rendelik el, az eligazítás, váltás, valamint a szolgálati felszerelések felvétele és leadása érdekében a szolgálatteljesítési idő legfeljebb 30 perccel meghosszabbítható.

TMRSZ