Az FBŐ-s kollégákat is korlátozzák

Az FBŐ-s kollégákat is korlátozzák

 

biztonsagior_375pxAnnak ellenére, hogy a fegyveres biztonsági őrök nem hivatásos állományúak és korrupciós veszélyeztetettségük is elenyésző, az esetükben is korlátozzák a saját mobil telefon használatát.

A korlátozás bevezetését az 52/2010. (OT 30.) ORFK utasítás 36/A. pontja határozza meg az alábbiak szerint: „Az őr a szolgálatellátása során mobil rádiótelefon készüléket magáncélú használat céljából nem tarthat magánál. A tilalom alól az őrparancsnok – az érintett indokolt írásbeli kérelmére, eseti jelleggel – írásban felmentést adhat, amelyet az eligazító füzetbe kell bejegyezni.”

Ennek indoka a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény, valamint a fegyveres biztonsági őrség Működési és Szolgálati Szabályzatának kiadásáról szóló 27/1998. (VI. 10.) BM rendelet által meghatározott, a felállított őrre vonatkozó előírás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a mobiltelefon bármilyen célú használata óhatatlanul elvonja az őr figyelmét a szolgálati feladatok ellátásától.

 TMRSZ