Ruházattal kapcsolatos problémák

Ruházati ellátmánnyal kapcsolatos problémák!

 

Rendőr poloA legutóbbi RÉT ülés kapcsán a honlapunkon megjelent rövid hírekre válaszul az ország teljes területéről érkeztek visszajelzések, leginkább a problémákat sorolva.

http://www.tmrsz.hu/2013/11/22/a-ruhazati-termekek-kiadasarol/

A legjellemzőbbeket összegeztük és megkerestük az illetékeseket, kérve az intézkedésüket is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatójától, Kovács István r.ezredestől megérkezett a tájékoztatás a felmerültekkel kapcsolatban, azt továbbítjuk felétek is.

Többen kérdeztétek, hogy létezik-e hivatalos elszámolás az állomány felé a ruházati ellátmányra vonatkozóan, illetve honnan lehet tudni, hogy milyen értékű a kiadott ruházati ellátmány?

ORFK válasza: A kiadott ruházati termékek átadás-átvétele minden esetben jegyzőkönyvön történik az állomány felé – és mindig is így történt -, vagyis az állomány tagjai a termékek árát abból megismerhetik, tekintettel arra, hogy az a ruházat mennyiségét és egységárát is tartalmazza. Amennyiben valaki vissza kívánja ellenőrizni, hogy minden terméket megkapott-e, illetve a visszatartott összeg mennyiben tér el a kiadott ruházati termékek árától, az a jegyzőkönyv alapján megteheti.

Azokkal a felvétésekkel kapcsolatban, miszerint az állományt és a Rendőrséget is felesleges kiadásokkal terhelik azáltal, hogy a korábban vásárolt ruházatot nem lehet hordani, az ellátmányt pedig nem egységesítik, sőt a ruházati szabályzatot évente módosítják, az ORFK illetékesei arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nem lehet felesleges kiadásokról beszélni, hiszen az idei évi természetbeni ellátás is pótlást, vagy az új termékek bevezetését szolgálta, szolgálja és minden esetben a ruhapénz terhére történik meg. Az ellátmány alaprendeltetése egyébként pedig az elhasználódott, vagy hiányzó termékek pótlása, illetve az újonnan rendszeresített egyenruházati termékek bevezetése.

A ruházati szabályzat módosításait az elmúlt időszakban bekövetkezett jogszabályi környezet változása, az új egyenruházati termékek, valamint a differenciált egyenruházat bevezetésével indokolja az ORFK.

Amennyiben további kérdésetek lenne, akkor forduljatok bizalommal tisztségviselőinkhez!

TMRSZ