- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Ismét siker akciószolgálati ügyben

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi jogellenes eljárását mellőzve helyt adott a tagjaink meghatalmazása alapján az akciószolgálati pótlék ügyében benyújtott szolgálati panaszainknak

 

Bács Kiskun MRFKA TMRSZ első ízben 2010-ben nyújtott be szolgálati panaszt tagjai érdekeinek képviseletében eljárva a 2007 óta tartó folyamatos jogsértések okán.

A benyújtott szolgálati panaszban a 2007-2010-ig terjedő időszakban ki nem fizetett akciószolgálatok utólagos kifizetését kérte szakszervezetünk, melynek első ízben nem adott helyt a rendőr-főkapitányság.

A bíróság felé ekkor a kereset nem került benyújtásra, majd tagjaink újra kérték, hogy az elmaradt és jogosan járó pótlék ügyében járjunk el.

A TMRSZ ezt követően 2013. július végén újabb szolgálati panaszt nyújtott be akciószolgálati pótlék megfizetésére 2007-es évig visszamenőleg, tekintettel arra, hogy az elévülési idő megszakadt, így a benyújtott szolgálati panasznál nem volt jogvesztő határidő.

Két alkalommal írtunk a tekintetben is, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a szolgálati panasz elbírálásának határideje túllépése miatti mulasztásukat, majd 2013. október 9. napján helyt adtak a TMRSZ által képviselt tagjaink szolgálati panaszának.

A Bács-Kiskun megyei főkapitányság értesítette a TMRSZ-t, intézkednek a kigyűjtött adatok alapján az akciószolgálati pótlék kifizetésére.

TMRSZ