Szakszervezetünk segített az áthelyezésben

sophie4Háromgyerekes édesanya fordult a TMRSZ-hez segítségért. Attól félt, ha nem oldódik meg mihamarabb az ügye, le kell szerelnie és munkanélküli lesz.

Kétségbeesett helyzetbe került tagunk. A gyesének lejártával a BRFK egyik kerületi Rendőrkapitányságára helyezték, alacsonyabb beosztásba, kevesebb pénzért.

Csakhogy tagunk időközben leköltözött vidékre, mert kiskorú gyermeke folyamatos megbetegedései miatt ez szükségessé vált. Három gyermekről – egy 3 évesről, egy 6 évesről és egy egyetemistáról – gondoskodik. A család megélhetése pedig veszélybe került, mert az édesanya nem tud naponta a fővárosba utazni 200 km-t oda és vissza.

Ezért áthelyezési kérelemmel fordult a BRFK kerületi Rendőrkapitányságához, melyben leírta, hogy szeretne a vidéki őrsre kerülni, ahol van szabad hely, és már nagyon várnák, a megye is fogadónyilatkozatot adott ki. Azonban az áthelyezéséről – bár személyesen és telefonon is érdeklődött – semmilyen érdemi információt nem kapott.

Tagunk attól félt, ha nem oldódik meg hónapok óta húzódó ügye, nem érkezik meg az áthelyezési parancsa, akkor lehet, hogy le kell szerelnie és munkanélküli lesz.

Ekkor fordult a TMRSZ-hez.

Szakszervezetünk felkarolta az ügyét, és tagunktól kapott meghatalmazás után néhány nap alatt megoldottuk a problémáját – az ORFK szíves együttműködésével.

Az illetékesek aláírták tagunk áthelyezési kérelmét, most már hamarosan új, a lakóhelyén lévő őrsön kezdhet dolgozni.

–Közérdekű információk —


Már nincs 6 hónapos visszatartási idő

A TMRSZ a 2013. szeptember 9-én esedékes Rendőri Érdekegyeztető Tanács ülésén választ vár a munkavállalók által benyújtott áthelyezési kérelmek elbírálásának jelenlegi gyakorlatáról. Figyelemmel arra, hogy a 1996. ÉVI XLIII. TÖRVÉNY, MELY A FEGYVERES SZERVEK HIVATÁSOS ÁLLOMÁNYÚ TAGJAINAK SZOLGÁLATI VISZONYÁRÓL SZÓL, Ugyan kivették a 6 hónapos visszatartási időt, viszont az áthelyezések rendkívül nehézkesek. Az ORFK vezetője ellenjegyzése szükséges ahhoz, hogy a munkavállalók bére egyik szervtől a másik szervhez kerüljön, ám amíg az asztalára kerülnek az okiratok, addig hónapok telnek el. Eközben a munkavállaló az eredeti helyén köteles dolgozni.

–Közérdekű információk–


Jogszabályi változtatásokat kérünk az édesanyák érdekében

Sajnos általános gyakorlatként mutatkozik a munkáltatók részéről, hogy a GYES/GYED-ről visszatérő anyukákat nem az eredeti beosztásukba, munkahelyükre (területükre) helyezik vissza, arra hivatkozva, hogy nincs státuszuk: így egy sokkal alacsonyabb beosztásba kerülnek. A TMRSZ úgy gondolja, a velük szemben alkalmazott munkáltatói eljárás teljesen inkorrekt, mert még ha el is fogadjuk, hogy a tipizálást követően elvett helyek miatt nem foglalkoztathatók a korábbi helyükön, ezt nem a visszatérést közvetlenül megelőzően kell közölni velük, vagy esetleg azt követően…

A TMRSZ választ vár a következő kérdésekben:

Hogyan kívánja megszüntetni az ORFK ezt a fajta eljárást, tekintettel arra is, hogy így nem csak hátrányos helyzetbe kerülnek az édesanyák, de diszkriminatív, sőt a Nemzeti Hitvallással teljesen ellentétes ez a fajta gyakorlat. Hiszen az édesanyák úgy érzik, a gyermekvállalás miatt „bünteti” őket a munkáltató, annak ellenére, hogy támogatást kellene kapjanak. Ezekben az esetekben is felmerül a leszerelés kérdése, és szintén úgy, hogy a munkavállalónak a lemondást sugallják.

A TMRSZ kéri az ORFK-tól a szükséges jogszabályi változtatások kezdeményezését a következők szerint:

Írják elő, hogy ha a gyes/gyed-ről visszatérő anyát az eredeti beosztásba nem tudják visszahelyezni (sajnos az örökös átszervezések folytán többnyire ez a helyzet), akkor a képzettségének megfelelő más azonos vagy magasabb beosztásba kell áthelyezni, és az ilyen beosztások betöltésénél másokkal szemben előnyben kell részesíteni. Ha csak alacsonyabb beosztásba tudják kinevezni, akkor egyrészt választhatja azt, hogy felmentéssel szűnjön meg a szolgálati viszonya, de ha az alacsonyabb beosztást elfogadja, elő kellene írni, hogy még 5 éven át a korábbi magasabb beosztása szerint őt megillető illetményt és egyes pótlékokat kapja, így például a vezetői pótlékot is. Véleményünk szerint egy ilyen szabályozásnál a munkáltató is ösztönözve lenne arra, hogy lehetőleg ne tegye alacsonyabb beosztásba az anyát.