- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Újabb pernyerés baleset helyszínelői pótlékban

Pozitívan zárult az egy éve függőben lévő ügy, a munkavállaló jogos járandóságát pereskedés nélkül megkapta, igaz egy év elteltével

 

9507-al-szskb-ketchuppal-baleseti-helyszinelok-versenye-volt-miskolcon-02Tagunk meghatalmazása alapján szolgálati panaszt nyújtottunk be a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra közel egy éve. A panasz tárgya az volt, hogy tagunk baleset helyszínelői feladatokat látott el, mely alapján magasabb összegű nyomozói pótlékra támaszthatott igényt, azonban ennek ellenére közel másfél évig csupán az alacsonyabb összegű közterületi pótlékot folyósították részére, melyek különbözetéből kára keletkezett.

A szolgálati panaszt az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője jogerősen elbírálta, tekintettel arra, hogy a panaszt alaposnak találta, annak helyt adott. Ezt követően azonban adminisztrációs hiba folytán 10 hónapig elmaradt a különbözet folyósítása.

A TMRSZ ujból megkeresést intézett a munkáltatóhoz, kivizsgálást is kérve a jogos járandóság ki nem fizetése tárgyában. A megyei főkapitányhoz intézett megkeresésünkre válaszolt,az esetet kivizsgáltatta, és ennek köszönhetően tagunk hozzájutott az őt jogosan megillető pótlékhoz, sőt a késedelmi kamatokhoz is.

Az ilyen illetve hasonló jellegű hibák elkerülése érdekében felszólamlásunk jogossága okán a Gazdasági Igazgatóságon a munkafolyamatok ellenőrzését is átalakították úgy, hogy az ellenőrzés több ponton, egymástól függetlenül is megvalósuljon.

Figyelemmel a fentiekben kifejtettekre, azon tagjaink akik hasonlóan jogosultak pótlék különbözet folyósítására bátran éljenek a szolgálati panasz benyújtásának lehetőségével.

 

TMRSZ