- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Tájékoztatás az RKDSZ bejegyzett székhelyéről

TÁJÉKOZTATÁS

A rendőrségen belül 2010 óta működő RKDSZ bejegyzett székhelyével kapcsolatos intézkedésről

images1

Ezennel tudatjuk tagságunkkal, hogy míg a többi a rendőrségen belül működő szakszervezetnek még csak irodája sem lehet rendőrségi objektumon belül, addig a munkáltató részéről kiemelkedően támogatott, tagsággal alig rendelkező RKDSZ -nek mind a mai napig a Békés MRFK  kezelésében lévő ingatlan a székhelye a közhiteles és köznyilvános adatállomány szerint.

Az ORFK illetékese  közölte a TMRSZ-szel, hogy ez a helyzet kizárólagosan az RKDSZ mulasztása miatt állhatott elő, s intézkedés történt az ORFK részéről az RKDSZ felé arra irányulóan, hogy ez kiküszöbölésre kerüljön, valamint azt is közölték, hogy a rendőrség nem diszkriminálja a szakszervezeteket.

Megjegyzendő tény azonban: a székhelyalapítás a közhiteles adatok részévé csak úgy válhat, ha annak az engedélye/hozzájárulása is a székhely-alapítási kérelem mellett található, akinek az ingatlan fölött rendelkezési joga van. Ezen hozzájárulás visszavonás intézkedésének megkezdésére pedig nem került sor azon időpontig, míg arra a TMRSZ fel nem hívta a figyelmet.

TMRSZ