- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Tájékoztatás a BKV bérlet kifizetésekről

BKV bérlet!

TMRSZ tájékoztatás

get_itemA TMRSZ több tagunkat képviselte és képviseli a BRFK-n dolgozó közalkalmazottainknál a Budapesti Rendőr-főkapitányság alperessel szemben a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon BKV bérlet megfizetése tárgyában. Az ügyben már több jogerős bírói ítélet született. Átlagban személyenként 126.182,-Ft-ot és annak késedelmi kamatát, valamint perköltséget ítéltek meg.

A Fővárosi Törvényszék ítélete az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta. Másik azonos tartalmú ügyben a Fővárosi Törvényszék másik tanácsa szintén a keresetnek helyt adó döntést hozott.

Vagyis a bíróságok kártérítésként (nettó) 126.182 Ft-ot és annak késedelmi kamatának megfizetésére kötelezték a BRFK-t

A BRFK a héten írásban keresett meg minden olyan közalkalmazott kollégát, akik 2011. évben a Cafetéria terhére igényelték meg a BKV bérletet.

A BRFK szándéka az, hogy csupán ezeknek a kollégáknak elégíti ki a jogos igényeit.

Ugyanakkor a hozzánk eljuttatott információk alapján a BRFK által jelenleg felajánlott – kamat nélkül értendő – bruttó 106.150 Ft-ot peren kívül. A két összeg között kb. nettó 70.000 Ft a különbség!

Tájékoztatunk titeket, hogy a Bíróság hivatkozott, másodfokú, jogerős! ítélete nem diszkriminál olyan kritérium alapján, hogy csupán azoknak járna a BKV bérlet, akik a Cafetéria terhére igényelték azt. Ezért azt javasoljuk minden olyan közalkalmazott kollégának, aki nem a Cafetéria terhére igényelték a BKV bérletet, hogy nyújtsanak be kérelmet a BRFK-hoz, és kérjék a 2011. és 2012. év vonatkozásában a BKV bérlet szelvények árának megtérítését.

Tájékoztatni szeretnénk Titeket arról is, hogy a bíróság jogerős döntése egyértelműen kimondja, hogy a BRFK megsértette a KSZ szabályait, mikor nem biztosította a Cafetérián felül a BKV bérleteket a munkavállalóknak.

A KSZ jelenleg is hatályban van, felmondásra nem került. A módosításához a TMRSZ nem járult hozzá, ezért minden rendelkezése, így a BKV bérletekre vonatkozó rendelkezés is hatályos. Ezért kérünk Titeket, hogy a héten lefolytatandó egyezségi tárgyaláson legyetek körültekintőek! Javasoljuk, hogy az egyezségi tárgyalások előtt vegyétek fel a kapcsolatot jogi irodánkkal, és kérjétek jogászaink segítségét.

 

TMRSZ