Nőnapi köszöntőnk nőtagjainknak, minden nőnek

nonap8

Kedves Hölgytagjaink!

 

E napon minden a NŐKRŐL szól, a mindennapok sodrásában egy 24 órányi időtartamban a NŐK KÖSZÖNTÉSE a program. Természetesen, ez csak a “hivatalos” gyakorlat, ugyanis valójában a nők az év további 364 napján azért dolgoznak, hogy minden percben és pillanatban kiérdemeljék ténykedésükkel az odafigyelést, törődést, megbecsülést és a szeretetet is.

Családban, szingliként, mindegy, a lényeg ugyanaz: a “férfi sorsa a nő” és ez a szereposztás hatja át a mi közösségünk életét is, a mi tagságunkét, ahol a nő is”férfiként” teljesít, hiszen fegyveres testület tagja, illetve férfitagságunk sem egyszerűen “csak” nő kolléganőkkel dolgozhat, hanem fegyverrel rendelkező, teljesen azonos jogosítványok birtokában munkálkodó egyénekkel.

Az egyenjogúság eme speciális formája nagy felelősséggel is jár. Ez nem kétséges. Szakszervezetünk azon fáradozik, hogy tevékenységével a XXI. századi EURÓPAI UNIÓS tagállamiságú Magyarország nemzeti léte kihívásaira választ találjon, s ez alapján odahasson, hogy szakszervezetünk minden tagja az európai létezésformát élvezhesse, mind munkájában, mind magánéletében.

Mindezek sorában maradéktalanul biztosíthassa tagságunk a  munkájában az emberi jogokat, s tagságunk is megkaphassa, “élvezhesse” azokat, az élet minden területén.

Furcsa véletlen, hogy a TMRSZ-nek éppenséggel főtitkárasszonya van és még furcsább véletlen, hogy az ő emberi jogai ugyancsak csorbát szenvedtek egy még pillanatnyilag is folyó procedúrában. De mi töretlenül hiszünk abban, hogy hazánk jogállam és a “hibák” korrekcióra lelnek…

A TMRSZ vezetése, tagsága, valamint a magam nevében, tisztelettel köszöntöm a TMRSZ valamennyi hölgytagját, munkájukhoz sok sikert, magánéleti boldogságot kívánva, a mellékelt idézettel és dallal:

Szima Judit TMRSZ főtitkár

bqt_iris_freesia

Szalai Pál: Nőnapi köszöntő

“Mi a nő nekünk? Az egész világ maga, a szüntelen változás,
Az anya, akinek testén át e világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás.
Ő őrzi első lépteink, törli le könnyeink, testéből etet, szeretetéből nevel,
Mindig megbocsát, ha kell és soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó,
semmihez sem fogható és semmivel sem pótolható…”

 

A Dal itt látható: Máté Péter – Ő