- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A hónap végéig kérhetik a gázártámogatást a nagycsaládosok

Szeptember 30-ig igényelhetnek gázártámogatást azok, akik három vagy több gyermeket nevelnek. A kérelmeket a Magyar Államkincstár bejelentett lakhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes igazgatóságához kell eljuttatni. A kedvezményt a kitöltött igénylőlaphoz csatolt utolsó havi gázszámla másolatával lehet igénybe venni. A kérelmet annak a nagycsaládos háztartásban élő személynek kell benyújtania, akinek a nevére a számlát kiállítják.

A közlemény szerint egyszerűsödnek a szabályok, így például nem kell átíratni a gázórát a családi pótlékot kapó személy nevére. Ugyancsak könnyítés, hogy 2013. január 1-jétől a kérelem bármikor beadható lesz, amikor a harmadik gyermek megszületik vagy a háztartásba kerül. A kedvezményt visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet igénybe venni. Az ügyintézésre így – például újszülött esetén – a szülőknek több idő áll majd rendelkezésére.

A kedvezmény a jövőben – a jogosultsági feltételek fennállásáig – határozatlan időre jár, a kérelmet már nem kell évenként benyújtani. A kedvezményezetteknek 2013-tól csak az esetleges változásokat kell bejelenteniük. A Magyar Államkincstár megyei igazgatóságai viszont kötelesek évenként ellenőrizni a nyilvántartásában szereplők jogosultságát – közölte a kincstár.

Forrás: MTI