- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

TMRSZ tagunknak jogi segítségnyújtás

Tagunk azzal a kéréssel kereste meg szakszervezetünket, hogy végrehajtási eljárás van folyamatban vele szemben, mert hitelét nem tudta fizetni. Azonban még előző évben sikerült megállapodnia a bankkal bizonyos konstrukció fizetésében, így 2012. júniusában kérték a bankkal együtt a végrehajtótól a végrehajtás szünetelését a Vht. 52. § f. pontja alapján.

Ennek ellenére határozatot kapott az illetékes Önkormányzattól, hogy gépjárművét kivonják a forgalomból.

Segítségünk abban kérte, hogy járjunk utána, hogy miért nem szüneteltetik a végrehajtást a közös kérelem ellenére, nyújtsunk e be végrehajtási kifogást stb. A végrehajtási kifogásnak helye lett volna, de tekintettel arra, hogy 15.000.-Ft illeték köteles, így szerettünk volna más megoldást találni tagunkkal.

Felhívtuk a végrehajtó irodát, és tájékoztatást kértünk, valamint megpróbáltunk valamilyen közös nevezőre jutni vele.

Így tagunk meghatalmazást küldött a TMRSZ részére, ami átfaxolásra került a végrehajtó irodának, mielőtt telefonon felkerestük volna őket.

Telefonon az illetékes arról tájékoztatott, hogy csak akkor hajlandóak a végrehajtást megakasztani, ha az adós kifizeti a felmerült végrehajtói költségeket, ami 134.000.-Ft.

S erre van kb. 4 napja, mert ezt követően a gépjárművét forgalmon kívül helyezik. Közöltük az illetékessel, hogy tagunk 4 nap alatt nem tud ekkora összeget befizetni, de mindenképpen hajlandó lenne rá, mert az autójára szüksége van.

Így végül sikerült abban megállapodni, hogy tagunk részletekben törleszthet, s amint befizeti az első részletet, a végrehajtást meg is szüntetik. Tagunknak is megfelelő volt ez a megoldás, a konkrét részletfizetés megbeszélését már tagunk és az iroda folytatta le.

2012. július 26.

TMRSZ Jogi Iroda