- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Téves eszmék a szolgálatról

avagy hajtsd végre a parancsot, hogy pár év múlva munkanélküli lehess.

Rendőrként az első, amit megtanítanak az embernek a parancs iránti engedelmesség.


Kép forrása: http://kaptarlako-regen.freeblog.hu/archives/2006/09/
Kép forrása: http://kaptarlako-regen.freeblog.hu/archives/2006/09/

Amennyiben nem engedelmeskedsz, vétséget – súlyosabb esetben bűntettet – követsz el és minősített esetként akár szabadságvesztésre is ítélhetnek. Ebből kiindulva próbáljuk meg röviden elemezni a 2006-2007-es végrehajtói állomány munkáját és gondoljuk azokra, akik parancsot és utasítást hajtottak végre.

 

Ezt tették azon kollégák is, akik most hivatásukat vesztették a múlt sajnálatos eseménye miatt. Abban a helyzetben rendőrként sajnos nem látták át politikai súlyát annak, hogy a feldühödött tömeg kövekkel, Molotov- koktélokkal és a város lángba borításával akar érvényt szerezni politikai hovatartozásának. A rendőrök az utcán csak a vandalizmus jeleit látták, hisz a pajzsaikon nem a szavak, hanem a kövek pattogtak és nem a szalonnázó tűz hevétől volt melege az állománynak. Merőben új dolog volt ez mindenki számára, mert a demokrácia ezen megnyilvánulását mindaddig kis hazánkban tapasztalni nem lehetett. Rendőrként tettük a dolgunkat, bíztunk parancsnokainkban és feltehetőleg ők bíztak valakiben és mindenki bízott a felettese szakmai tudásában és a piramis így épült tovább.

Kár volt!!  A vandalizmus nem vandalizmus, szakmailag tudatlan az egész bagázs és ezért te kis rendőr légy munkanélküli, mert parancsot hajtottál végre egy „politikamentes szervezetben”. Amennyiben akkor nem hajtod végre a parancsot, akkor is munka nélkül maradsz, s talán börtönben is végzed, de lehet, hogy most nemzeti munkanélküli hős lehetnél. Mi bízunk és bíztunk azon több 10 kolléga – egyesek szerint 77 fő – személyben, akiket most küldtek el a szervezettől.

Mindnyájunknak volt közötte barátja, ismerőse, vagy ha más nem, bajtársa és szakszervezetünk tagja.

Tudjátok, Ők voltak azok az emberek, akik nevüket adták egy-egy előállításhoz és ma munka nélkül vannak. A végeken teljesítettek szolgálatot és azon felső vezetés parancsát hajtották végre, akik szakmailag a toppon voltak „vagy mégsem”.  A felső vezetés lecserélődött, nekik biztos van új munkahelyük, viszont nektek mennetek kell. Senkit nem érdekel mi lesz veletek és családotokkal, mert egy rossz döntés áldozatai lettetek.

Mi viszont kívánunk nektek erőt, kitartást, sok sikert és szerencsét a jövőben!

 

 

TMRSZ