- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Levél odaátról

Forrás:http://www.hevesmegyei-hirhatar.hu/hir/level-odaatrol

A nevem Telegdy Zsolt. Motoros rendőr voltam. Az életem és a halálom volt a rendőrség és a motorozás. Évekkel ezelőtt szolgálatban, szolgálati feladat ellátása közben a Társam, a motorom elhagyott és ez az életembe került. Hátrahagytam életem szerelmét, a páromat és életem értelmét, gyermekemet. Nem értelmetlen diszkó balesetben, részegen, eszemet veszítve, hanem szolgálatban, kötelességem teljesítése közben.


Telegdy Zsolt

Tudjátok, itt, ebben a másik világban sokan vagyunk, akik éltünk és szolgáltunk. Innét fentről az elődeink azt látták, hogy eltemettetek minket tisztességgel, becsülettel, kit, hogyan, érdemei és beosztása szerint, tudjátok, ennek itt fent nem nagyon van jelentősége, itt az őrmester nem kisebb, mint az alezredes, vagy akár a tábornok.

Mint említettem motoros voltam, motoros, mint civil ember, a MOTOR volt az életem. Én sem voltam hibátlan, én is ember voltam, amíg éltem, de azért kérdeznék valamit azoktól, akik még ma is élnek.

Mondjátok el, ne nekem, hanem azoknak, akiket hátra hagytam a ti hibátokból, a ti hanyagságotokból, tudtok-e bújni az feleségetek mellé, magatokhoz tudjátok ölelni gyermekeiteket tiszta lelkiismerettel, abban a tudatban, hogy ráültettetek egy olyan gépre, ami alkalmatlan volt a közlekedésben való részvételre? Nyugodt-e a lelketek akkor, amikor tudtátok, hogy saját pénzemen vettem a SZOLGÁLATI MOTORRA ELSŐ HÁTSÓ GUMIT, MERT NEKEM A SZOLGÁLAT VOLT AZ ÉLETEM ÉS NEKEM EZ MÉG ENNYIT IS MEGÉRT!!!!! És most a családomat gyalázzátok, alázzátok???? Pitiáner kifogásokkal, pitiáner összegekkel?

”Igen tisztelt parancsnokaim és vezetőim”, akik családom lealázásában részt vesztek. Ti semmitől nem féltek? Ti tényleg nem hisztek abban, hogy egyszer, mindenkinél, egyenként megjelenek éjjel és mindenkitől, egyenként számon kérem a lelketeket? Ígérem, meg fogom tenni, ebben biztosak lehettek!!!

 

 

Teplán Tibor

 

 

Előzmény:

Telegdy Zsolt szolgálatteljesítés közben elhunyt, az M1-es autópályán, 2010. augusztusban, halálát saját munkáltatója hanyagsága okozta. A családjáról viszont ez a munkáltató nem gondoskodik, emellett a család bírósági úton próbálja bizonyítani a balesetben a munkáltató felelősségét.

Az elhunyt rendőr gyermekei félárvákká váltak, a munkáltató hanyagsága és súlyos mulasztása folytán. A munkáltató a tavalyi év decemberéig havi 13 000 Ft ellátást fizetett az özvegynek, januártól azonban ez az ellátás megszűnt. S ha ez nem volna elég, az elhunyt rendőr munkáltatói kölcsönét, melyet családi házuk felépítéséhez igényelt, az özveggyel fizettetik visza – kijelentve, hogy a félárván maradt gyermekek kötelessége, mint örökséget visszafizetni -, ez pedig azt jelenti: havi 15 000 Ft-ot az özvegy ad a hanyag és mulasztó munkáltatónak azért, mert az megölte a férjét. …

Zsolt 33 éves volt. Kisebbik gyermekét már nem ismerhette meg. Felesége a második gyermekükkel a nyolcadik hónapban járt, amikor férje helyett csak a halálhírét hozták haza a munkából társai. …

K.T.A.

Forrás:http://www.hevesmegyei-hirhatar.hu/hir/level-odaatrol