Változás a tagdíj fizetésében

Miután többen is észlelték, hogy a munkáltató nem vonja fizetésükből a szakszervezeti tagdíjat és a tagdíj további fizetésével kapcsolatos kérdéseikkel fordultak szakszervezetünkhöz. Mivel a továbbiakban a munkáltató már nem fogja levonni és átutalni a szakszervezetek részére a szakszervezeti tagdíjatokat, ezért a tagdíj befizetés rendszerén változtatnunk kellett. Az alábbiakban ismertetjük a tagdíj befizetésére rendelkezésre álló lehetőségeiteket és más hasznos információkat.


Tagdíj

Első lépésben kedvező változás történt a tagdíjak összegében. A tagdíj mértékét a banki átutalások miatt fix összegben kellett meghatározni. A havi tagdíjat az állománykategóriák fizetéseit figyelembe véve sávosan állapítottuk meg, melyek a következők:

– Közalkalmazott: 700 Ft
– Tiszthelyettes: 1000 Ft
– Zászlós: 1300 Ft
– Tiszt: 2000 Ft
– Főtiszt: 2500 Ft
– Pártoló / Nyugdíjas: 1000 Ft

Mit kell tenned, hogy a tagdíjadat befizethesd a TMRSZ részére?

1. Ki kell töltened az alábbi nyilatkozatot.

2.a.: A nyilatkozaton megjelölt válasz alapján, amennyiben a banki átutalásos módszert választottad, a kitöltött nyilatkozatot meg kell küldened eredetben a TMRSZ Központi Koordinációs Iroda címére (7100 Szekszárd, Tanya u. 4.), és a számlavezető bankodban átutalási megbízást adni a bankod részére, hogy minden hónap 05. napjáig a rád vonatkozó havi tagdíj összeget a TMRSZ számlaszámára (Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet 70600126-11083913-00000000) utalja át. Az átutalásnál megjegyzésként add meg az adószámodat az azonosítás érdekében.

2.b.: Amennyiben az 1. pontban található nyilatkozaton a csoportos beszedési megbízás útján történő tagdíjfizetést választottad, úgy három példányban ki kell töltened a Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére nyomtatványt. A kitöltéséhez segítség képpen itt találod a kitöltési útmutatót. Miután mindhárom példányt helyesen kitöltötted, az 1. pontbeli kitöltött nyilatkozattal együtt eredetben meg kell küldened ezen iratokat a TMRSZ Központi Koordinációs Iroda címére (7100 Szekszárd, Tanya u. 4.)

Tájékoztatunk arról is, hogy mivel a munkáltató ebben az évben nem számfejtette, vonta le és utalta át a szakszervezeti tagdíjakat, így akinek tagdíj befizetését eddig a munkáltató oldotta meg, az két havi tagdíj befizetésével van elmaradva. Lehetőség szerint mihamarabb intézkedjetek arra vonatkozóan, hogy az elmaradt tagdíjak befizetése is megtörténjen a szakszervezet részére, hiszen a tagdíjakból működünk és látjuk el valamennyi szakszervezeti tevékenységet.

Amennyiben további kérdésetek van, bátran forduljatok a szakszervezetünkhöz, tisztségviselőink útján, e-mailben, vagy telefonon a honlapunkon is megadott elérhetőségeken.

TMRSZ