- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Új egyenruházat – Válasz a minisztériumból

BELÜGYMINISZTÉRIUM
Műszaki Főosztály

Iktatószám: BM/723-20/2012.
Hivatkozási szám: Kü.32/2012/2

 

Rádi Attila és Zarándok Tamás
ügyvivő főtitkár

Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
Szekszárd
Tanya u. 4
7100

 

 

Tisztelt Ügyvivő Főtitkár Urak!


Új egyenruha - Fotó: MTI
Új egyenruha - Fotó: MTI

A Belügyminisztériumban 2010-ben döntés született az alárendeltségébe tartozó szervek hivatásos állományának egyenruházati ellátása területén, az előző években tapasztalható anomáliák megszüntetésére.

A feladat első ütemében, 2011. év folyamán a gyakorló egyenruházat egységesítésére és az állomány ruházati utánpótlásának keretében egységes ellátására került sor.

A gyakorló ruházattal történő ellátással párhuzamosan a minisztérium irányításával az érintett belügyi szervek, külső ruházati tervezők, a hadtörténeti múzeum szakértői és a honvédség ruházati szakemberei bevonásával új egységes szolgálati öltözet fejlesztése kezdődött.

A fejlesztés eredményeként kialakított szolgálati öltözet és új szolgálati cipő csapatpróbája megkezdődött. A csapatpróbában az érintett középirányító szervek (ORFK, BVOP, OKF) által kijelölt területi szervek, valamint az ott kijelölt állomány vesz részt.

A csapatpróbára kiadott termékek a kijelölt állománynál megtekinthetők. Az új szolgálati ruházat termékei ütemezetten, a csapatpróba tapasztalatai alapján kerülnek rendszeresítésre, ezzel párhuzamosan a jelenlegi szolgálati öltözet a rendszerből kivonásra kerül.

Budapest, 2012. február 16.

 

Üdvözlettel:

 

Lantos József
főosztályvezető