30 napos előzetesben Szima Judit – döntött a Kaposvári Városi Bíróság

Forrás: KAPOSPONT

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát a Kaposvári Nyomozó Ügyészség vette ismét őrizetbe. Kezdeményezésükre, Szima Judit előzetes letartóztatásba vételéről vasárnap döntött a Kaposvári Városi Bíróság. A főtitkár ügyvédje csak a Kapospontnak nyilatkozott a bírósági döntés után.




Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője a Kapospontnak elmondta: azért döntött a kaposvári bíróság a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárának előzetes letartóztatásáról, mert Szima Judit megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat, bizonyítékot hamisított, tanúkat próbált meg befolyásolni, és fennállt annak a veszélye, hogy bűnismétlést követ el. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát vasárnap a kaposvári börtönbe kísérték. A 30 napot azonban nem feltétlenül itt tölti majd le. Erről ezután dönt az ügyész.

Ahogy arról korábban a Kapospont beszámolt: Judit ellen júniusban rendelt el nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség, hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával, konkrét adatok alapján.

Akkor a szekszárdi rendőrségen hallgatták ki gyanúsítottként a kaposvári nyomozóügyészek Szimát, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene.

Információk szerint Szima Juditot csütörtökön este 1 és 2 óra között a belgyógyászati osztályra szállították mellkas-, kéz- és bordatörés gyanújával. A diagnózis szerint trauma érte és kórházban ápolták. Információink szerint a főtitkár nyáron pszichológiai kezelésen vett részt a kaposvári kórházban. A kórházi kezelésről is kérdeztük Szima Judit ügyvédjét, Dr. Szikinger Istvánt. Aki azt mondta: ügyfele semmiféle bántalmazást nem említett neki.

20111127