„Virág elvtárs! Kik ezek az emberek abban a nagy fekete autóban!?”

2011. 11. 08-án egy nagy fekete autó állt meg 4 kerékkel és három szobával a TMRSZ székháza előtt és abból fekete bőrkabátos emberek szálltak ki. Gyerekeket nem láttak, biztos a bányában dolgoztak. A nagy fekete autó oldalára az ügyészség jelmondata volt felírva, hogy szolgálunk és vétünk.


„Virág elvtárs! Kik ezek az emberek abban a nagy fekete autóban!?”
„Virág elvtárs! Kik ezek az emberek abban a nagy fekete autóban!?”

Közölték a megdöbbent TMRSZ alkalmazottakkal, hogy márpedig a székházban csak azért is újabb, immár tucadszorra is házkutatást és lefoglalást tartanak. Az alkalmazottak szerették volna megtudni, hogy erről a TMRSZ hivatalos képviselőjét (Pelikán helyett Szima Judit főtitkárt) miért nem értesítették, de erre választ nem kaptak, sőt a panaszukat is egyből elutasították.

Ott helyben kijelöltek egy alkalmazottat, akivel közölték, hogy innentől ő lesz a házkutatás szenvedő alanya és neki kell majd aláírnia az elkészítendő jegyzőkönyveket. Az alkalmazott kérését, hogy a törvényesség bizonyítása céljából vegyék videóra a kényszercselekményt, helyben elutasították.

A bőrkabátosok között volt három ismeretlen és be nem mutatkozó személy is, akik egyből méricskélni és fotózni kezdtek, majd tiltakozás ellenére bementek a Főtitkár Asszony magánlakásába is és ott is méricskéltek, fotóztak és kutattak.

Friss kolbászt, hurkát és oldalast nem találhattak, mert csalódottan távoztak a Szima Judit magánlak részéből.

A sokadik házkutatás arra vezetett, hogy újabb nagymennyiségű iratot foglaltak le, melyeket más állami hatóság (ÁVH helyett az ESZA) már sokszor teljes körűen ellenőrzött és minden rendben talált, és ezeket állami szerv felülvizsgálati eljárás során elvitték. Elvihették volna ezeket az iratokat az ESZA-tól is, hiszen ott is megtalálható egy példányuk!!! Persze furcsa lett volna házkutatást tartani a bőrkabátosoknak egy társ állami szervnél!

A TMRSZ alkalmazott panaszait, melyet a házkutatás elrendelése és módja ellen nyújtott be, természetesen utólag elutasították, sőt még azt is rögzítették, hogy a mód ellen az alkalmazott nem volt jogosult panaszt tenni! Ezek szerint azt még azért ők is elismerték, hogy a házkutatásuknál egy arra jogosulatlan személyt neveztek ki házkutatást szenvedő félnek! Sicc!

Persze a bőrkabátosok azt is megtehették volna, hogy a panasz elbírálása alatt módosíttatják a Be.-t, vagy a Btk.-t, de erre nem volt szükség, mert felülről szóltak a piros telefonon, hogy az akciót felülről is biztosítják!

Ezek után már csak abban lehet bízni, hogy egyszer megjelenik majd Mátyás Király és kiderül az igazság és igaz, hogy a csónak van felül és a víz alul, de azért a víz az Úr!!!