Jogellenes házkutatás a Tettrekészeknél

Forrás: Hír24

A főtitkár azt állítja, három férfi is szemlét tartott, erről azonban semmiféle dokumentáció nem készült.

Házkutatás

Újabb házkutatást tartottak az ügyészségi nyomozók a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) szekszárdi irodájában. A főtitkár azt állítja, megjelent három férfi is, akik szemlét tartottak, munkájukról azonban semmiféle dokumentáció nem készült.

„Idén már hatodik alkalommal tartottak házkutatást a szakszervezet szekszárdi irodájában. Pontosan nem tudni mit keresnek, nem is küldtek értesítést arról, hogy jönnek. Úgy tudom, most három ismeretlen férfi is érkezett velük, akikről Matyók János, a Kaposvári Nyomozó Ügyészség vezetője annyit közölt, hogy ők szemléznek. Az egész épületről, így az irodámról és gyermekem szobájáról is fényképeket készítettek. Ha jól értesültem, olyan iratokat kerestek, melyek már megvannak nekik. Az, hogy a szemlét készítő 3 férfi ki volt, semmiféle iratból nem derült ki” – tette hozzá.

„Felháborító, amit csinálnak, mert sem én, sem a jogi képviselőnk nem kapott értesítést a mostani ügyészségi akcióról. Fekete autóval jönnek és intézkednek, a törvények pedig mára már lehetővé teszik, hogy az ügyészség intézkedései ellen ne lehessen valódi jogorvoslattal élni” – mondta a Hír24-nek Szima Judit, aki ellen júniusban indult a legújabb büntetőeljárás. A főtitkár azóta lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a szekszárdi irodától több száz kilométerre.

Szikinger István, a TMRSZ jogi képviselője elmondta: a házkutatásról értesíteni kellett volna Szima Juditot, sőt, ha úgy dönt, hogy a helyszínen szeretne lenni, gondoskodni kellett volna odaszállításáról is. „Mivel ez nem így történt, a dokumentumok összegyűjtése után panaszt nyújtunk be a jogtalan intézkedés ellen.” – mondta.

Mint ismert, Szima Judit ellen idén júniusban indult büntetőeljárás többi közt hűtlen kezelés gyanúja miatt. Őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba akarták helyezni, a bíróság végül lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyben a Kaposvári Nyomozó Ügyészség nyomoz.

A Somogy Megyei Főügyészség korábban annyit közölt, hogy “konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján” rendelték el a nyomozást. Akkor a teol.hu Tolna megyei hírportál meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, hogy a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Forrás: Hír24