Megúszhatja a főügyész

Forrás: Népszava Online

Leleplező cikkeink megjelenését követően – hónapokkal a feljelentés után – csütörtök este tanúból gyanúsított lett egy 300 milliós csalással összefüggésbe hozott biztosítási ügynök.


Megúszhatja

Érintetlen maradhat azonban információnk szerint az ügyben az asszony – feljelentés szerinti – élettársa, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) vezetője. Bár a feljelentés mellett egy tanúvallomás is megerősíti, hogy élettársi kapcsolatban állt egymással a csalással vádolt nő és Keresztes Imre főügyész, és a KNyF vezetője tudhatott “hölgyismerőse” cselekményeiről, neki mégsem kell megjelennie a hatóság előtt. Hozzá hasonlóan kimaradt az eljárásból a nő fia, aki gazdaságvédelmi nyomozóként dolgozik a BRFK-n, és ugyancsak tudomása lehetett a bűntettekről.

E két személy beosztása és esetleges érintettsége miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot kellett kijelölni a nyomozásra.

A BRFK a gyanúsított fiával kapcsolatos szerdai kérdéseinkre pénteken különös hangvételű levélben válaszolt: “Amennyiben Önnek az érintett személy vonatkozásában bűncselekmény elkövetéséről van tudomása, információja, kérjük, jelezze azt bármely rendőri szervnél. Természetesen a BRFK is objektíven vizsgálja a keletkezett információkat, adatokat és minden nemű szubjektivitást mellőz az eljárások kapcsán”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a gazdaságvédelmi osztályon gyanúsítottként hallgatták ki a biztosítási ügynököt, H.-né P. Mónikát különösen nagy értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt. Vele szemben szabadlábon hagyása mellett folyik az eljárás. Máskor ennél jóval kisebb súlyú ügyekben is őrizetbe veszik a gyanúsítottat, illetve előzetes letartóztatást indítványoznak. Hozzátették: Keresztes Imre főügyész, illetve a gyanúsított rendőr fia “nem érintett az ügyben”. Eszerint a sértettek között sem hallgatják ki – a saját állítása szerint kárvallott – főügyészt, aki információnk szerint nem tett feljelentést az ügyben, bár a KNyF szóvivőjének közleménye szerint “amikor a főügyész úrnak a hölgyismerősét érintő ügyről tudomására jutottak adatok, azokat haladéktalanul jelentette a hivatali elöljáróinak”. Kérdésünkre, hogy nem érzi-e szükségesnek lemondását, a főügyész továbbra sem válaszolt.

 
 

V.J. / Népszava