Tüntetés tönkretéve – a D-Day kilőve

Forrás: Jövőnk.info – Kemény Gábor

Mintegy 70 szakszervezet aláírásával kezdődtek meg a tüntetések a Clark Ádám téren. A színházias elemekkel fűszerezett (ami nem baj) megmozdulás sikeres kezdet lehetett volna.


D-Day

A tüntetéssel egyetlen baj van: az MSZP megjelenése. Az MNA és az EMM szimpátiával kezeli a szakszervezetek erőfeszítéseit, legfőképpen a TMRSZ és Szima Judit munkáját. Éppen ezért tartottuk távol magunkat a megmozdulásoktól, hogy az megőrizze a szakszervezetek eredeti célkitűzéseit, miszerint népi ellenállást tanúsít a kormány rombolásával szemben.

Ezt egyes elemek nem képesek felmérni. Politikai tőkét kívánnak kovácsolni mások erőfeszítéseiből. A tüntetésen megjelent ficsúr, Mesterházi Attila szereplése az egész megmozdulást tönkretette. Abban a pillanatban, amint egy politikai erő megjelenik, a népi ellenállásnak vége, és politikai zűrzavarrá alacsonyítja a megmozdulást.

A szervezők egyet tehetnek: határozott fellépéssel megakadályozzák bármelyik párt rátelepedési kísérletét a megmozdulásokba. Kategorikusan ki kell jelenteni, hogy sem párt, sem annak jelvénye, sem prominens képviselője a megmozdulásokban nem vehet részt. Amennyiben ezt nem teszik meg, a megmozdulások elvesztik a magyar nép együttérzését és támogatását. Legfőképpen akkor, ha hagyják, hogy a magyar nép legnagyobb része által megvetett MSZP tegye ezt meg.

Persze erre azt mondják, hogy a tüntetés nyilvános, arra magánszemélyként bárki elmehet. Csakhogy két fontos szempontot kell figyelembe venni: az egyik, hogy a tüntetés céljára lefoglalt terület arra az időre a lefoglaló “tulajdona” és ő felel érte. Az ott lévők ellátásáért, biztonságáért, és ő felel a megmozdulás eredeti céljának tisztaságáért is. Tehát ha valaki ott nemkívánatos személy, akkor a szervező azzal közli, és a személy vagy távozik, vagy elviteti a megmozdulást biztosító szervvel. A másik, hogy bárki részt vehet magánszemélyként, de politikai képviselő, vagy prominens személy nem lehet magánszemély, és főleg nem egy rendezvényen. Ehhez tisztázni kell, mi is a politika. A politika közéleti szerepvállalás. A szerepvállalás pedig valakinek a képviselete. A politika valójában érdekképviselet. Ha valaki egy társadalmi csoport, vagy ideológia érdekeit képviseli, akkor az adott személy önmagában a személyével is képvisel, tehát soha nem független, és soha nem magánszemély! Így a politikus személye is jelentőséggel bír.

Amennyiben a szervezők meg kívánják őrizni a függetlenséget, pártatlanságot, és a nép bizalmát, akkor kategorikusan ki kell szorítani ezeket a megmozdulásokról. Az MSZP amúgy is kijelentette, hogy “rá fognak ülni” ezekre a megmozdulásokra, vagyis elfoglalni, és politikai célokra felhasználni. Aki hagyja, hogy játékszerré váljon, azt a nép is elutasítja. Ezzel teszik a legnagyobb szívességet a kormánynak, mert így politikai ügyként lehet tálalni, mint ahogy a sajtó eleve Mesterházi jelenlétét emelte ki legjobban az eseményből.

Érdemes talán a szervezőknek ezen elgondolkodni, és megtenni a megfelelő ellenlépéseket annak elkerülésére, hogy a politika kihasználja, és tönkretegye őket.

További sok sikert!

Kemény Gábor – Jövőnk.info