A TMRSZ teljes jogú tagja lett a EuroCOP-nak!

Az Orbán-rendszer száműzetésbe kényszerített és a kormányzati irányítás alatt kijelölt kaposvári ügyészség által pszichikailag terrorizált TMRSZ főtitkárát Barcelonába várja a több mint 500 ezer rendőri munkavállalót képviselő EuroCOP!


EuroCOP

A TMRSZ Kongresszusának döntése alapján a kapcsolatfelvétel, majd a EuroCop vezetőségének idei magyarországi látogatását követően a EuroCop (azaz a Rendőrök Európai Szakmai Szakszervezete), rendőr szakszervezetek és szakmai csoportok európai szövetsége soros ülésén megtárgyalta a TMRSZ tagfelvételi kérelmét.

A szervezet székhelye Luxembourgban van, jelenlegi elnöke a terrorelhárításban is szakmai tapasztalatokkal rendelkező német Heinz Kiefer, amely tapasztalatok átadására is számít a jövőben a TMRSZ, hiszen a jelenlegi helyzetben erre egyre nagyobb igény mutatkozik.

A szervezet teljesen független a tagszerveztek országainak kormányaitól, politikai pártoktól, filozófiai, vallási és egyéb közösségektől. Céljuk a rendőri hivatás népszerűsítése, fejlesztése és védelme mellett a tagszervezetek munkájának segítése.

A szervezet 26 országból 500.000 rendőri munkavállalót tömörít.

1. Írország (2 szakszervezet)
2. Monaco
3. Egyesült Királyság (4 szakszervezet)
4. Spanyolország (4 szakszervezet)
5. Németország
6. Izland
7. Szlovákia
8. Norvégia
9. Dánia
10. Belgium (2 szakszervezet)
11. Luxembourg
12. Finnország
13. Svédország
14. Svájc
15. Ausztria
16. Görögország
17. Olaszország
18. Románia
19. Lettország
20. Bulgária
21. Cseh Köztársaság
22. Portugália (2 szakszervezet)
23. Lengyelország
24. Litvánia
25. Hollandia
26. Koszovó

A TMRSZ 2009. novemberében fordult először az EuroCOP-hoz, jelezve a szervezethez való csatlakozási szándékát.

Megkeresésünkre 2010. márciusában érkezett válasz, melyben tájékoztatást kaptunk a csatlakozás feltételeiről, illetve a felvételi folyamat megkezdése előtt további információkat kértek a TMRSZ-ről, majd személyes találkozóra is sor került 2011. tavaszán.

European Confederation of Police , azaz az EuroCOP külföldi szakszervezethez való csatlakozást a TMRSZ 2010. szeptemberi Kongresszusa hagyta jóvá.

2011.09.05-én, azaz a mai napon a EuroCOP elnöke, Heinz Kiefer elsődlegesen e-mailben arról tájékoztatta a TMRSZ-t, annak főtitkárát, hogy a EuroCOP Bizottsága elfogadta a TMRSZ tagfelvételi kérelmét, azaz a TMRSZ teljes jogú tagként vehet részt az őszi ülésen. Ezzel egyidejűleg Szima Judit főtitkárnak, mint a EuroCOP teljes jogú tagjának személyes meghívót küldtek a 2011. november végén Barcelonában tartandó őszi ülésre.

Így Magyarországról a 27. országból is van tagszervezete a EuroCOP-nak, ez pedig a magyar rendőrség legnagyobb létszámú szakszervezete az immár teljes jogú Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete.

Megtiszteltetés, hogy a TMRSZ folyamatos lejáratása, a TMRSZ főtitkárának meghurcoltatása ellenére is mindegyik tagállam rendőrszakszervezete kiállt a TMRSZ mellett és teljes jogú tagságot szavazott meg!

Az Orbán-kormány elmúlt egy éve rémtetteinek tükrében ez jelentős eredmény. Jelentős, hiszen emlékeztető gyanánt és csak példálózó jelleggel, bizonyítva, hogy a kormánypárt a jogállamok demokrácia felfogásától fényévekre eltávolodva és egy lukasenkoi rendszert ma már lepipálva igyekszik a valódi szakszervezetek szétrombolására is.

A rendőri hivatással szembeni kormánypárti gyűlöletkeltés, jogfosztások közepette, az Európában példa nélküli főügyészválasztás, alkotmányozás, az Alkotmánybíróságba párttagok delegálása, párttag Köztársasági Elnökké választása, a visszamenőleges jogalkotás, mint „fidesz-találmány”, a munkavállalói és szakszervezeti jogok annulálásának szándéka, a kormánypárti képviselők cinizmusa és következmények nélküli közpénzherdálása, hazardírozás jellegű tőzsdézése, a magánnyugdíj-megtakarítások kormány általi elrablása, és nem utolsósorban a TMRSZ főtitkára ellen elrendelt ávós módszerek alkalmazása, egy szakszervezeti vezető, mint ember tönkretételének gátlástalan szándéka pont az ellenkező hatást eredményezték a EuroCOP-ba való felvételünk folyamatában.

A kormány és a minden bizonnyal megrendelésre dolgozó nyomozó szerv ténykedését ezt követően a legnagyobb európai szakszervezeti tömörülés valószínűleg az eddiginél is fokozottabb figyelemmel fogja kísérni.

Az EuroCop tájékoztatása eddig is naprakész volt a TMRSZ-szel kapcsolatos magyarországi történésekről. Álláspontunk szerint a felvétel mindezek tükrében jelzés értékű is.

A fülkeforradalmárok nem annyira dicső tetteinek árnyai immár a határokon is egyre inkább áttörnek, egyre inkább kiterjednek, és egyre inkább lehull a lepel Oroszországtól Európa nyugati határáig, mutatva, hogy a hadonászó és rikoltozó király valójában meztelen, és mint ha kissé a tekintete is zavart lenne.

A EuroCOP honlapján az alábbiak olvashatóak felvételünkkel kapcsolatban:

“A magyar hatóság gyalázatos eljárása a TMRSZ főtitkára ellen.

A TMRSZ tagságával az EuroCOP jelentősen növeli képviseletét a rendőri szervek között az EU tagállamokban.

Heinz Kiefer, az EuroCOP elnöke így értékelte a döntést: az EuroCOP bizottságának egyhangú döntését az erőteljes szolidaritás üzenetének is kell tekinteni a TMRSZ irányában.
A főtitkár kétes alapokon történő letartóztatása egy gyalázatos eljárás mindent jelét mutatja egy megválasztott szakszervezeti tisztségviselő ellen. Amennyiben ez beigazolódik ez egy hihetetlen eset, amelyet az EUROCOP nem tolerál. Arra számítunk, hogy teljesen felülvizsgálják a felhozott állításokat és a letartóztatást.”

Forrás: EuroCOP

TMRSZ