Putyin államférfiként lépett, nincs duma, döntött a Duma!!!

Oroszország vezetői és a Magyar Állam vezetői közötti különbség jól érzékeltethető azzal is, ahogy az adott ország vezetői viszonyulnak saját rendőrségükhöz, rendőreikhez.
Amíg Magyarországon a belügyminiszter tényként jelenti ki, hogy a rendőrök többsége korrupcióra hajlamos és ezért bevezetik a „kifogástalan életvitel ellenőrzésének” intézményét, valamint a „megbízhatósági vizsgálat” intézményét, amikor is állami szintre emelt bűnözés eszközével éjjel-nappal provokálhatják, megfigyelhetik titkosszolgálati eszközökkel a magyar rendőröket és családtagjaikat büntetlenül, addig az oroszoknál mi is történik a korrupció ellenes törekvés jegyében?


Putyin

Nézzük a rövid sajtóhírt:

A mostani négyszeresét keresik ezentúl az orosz rendőrök. Ezzel szeretnék visszaszorítani a jelentős méreteket öltött korrupciót. Az állami duma által elfogadott jogszabályt állítólag már Dimitrij Medvegyev államfő is aláírta. Egy rendőrhadnagy bruttó fizetése jelenleg mintegy 224 ezer, pótlékokkal mintegy 305 ezer forintnak megfelelő összeg. Az új törvény jelentősen leszűkíti a pótlékok számát: az eddigi 40 féle pótlék helyett csupán 8 maradt.
A rendőrök továbbra is 20 szolgálati év után mehetnek nyugdíjba. Az egyenruhások nyugdíja is magasabb lesz a többi állampolgárénál, mintegy 30 százalékkal.

Eddig a sokatmondó és következtetések levonására is alkalmas hír Oroszországból. Látható, hogy Oroszországban a rendőri korrupciót nem gestapos módszerekkel kezeli az államfő és a kormányfő sem. Nem tekinti eleve bűnözőnek a rendőrök többségét. Az orosz törvényhozás (duma) is abban látja a megoldást, amelyet a TMRSZ évek óta szorgalmaz: a rendőröknek tisztességes bért, a ledolgozott évek után pedig a szolgálati nyugdíj lehetőségét kell biztosítani.

Oroszországban vannak államférfiak. Putyin és Medvegyev tudják, hogy erős államot megbecsült rendvédelmi dolgozókkal lehet építeni és működtetni. A megbecsültségbe pedig a korkedvezményes nyugdíj rendszere éppen úgy beletartozik, mint a kiemelt javadalmazás. Akár még azt is gondolhatnánk, hogy Putyin és Medvegyev számára nem ismeretlen a TMRSZ szakmai elképzelése a rendőri hivatás megbecsültségéről. Orbán és a többi szélhámos viszont csak álmodozik arról, hogy ők is szeretnének felnőni Putyin és Medvegyev nagyságához. Igaz ehhez nem dekázgatni, nem pénzügyi oligarchák és offshore lovagok érdekeinek megfelelő kormányzásra, hanem alázatra és a rendvédelmi dolgozók megbecsülésére kellene törekedni.
A mi törpeputyinunk azonban csupán a dekázgatásban, a rendvédelmi dolgozók alázásában, és a közpénzek eltőzsdézésében leli örömét. Kéjjel nyilatkoznak rendőrbűnözésről, rendőri korrupcióról, élősködésről, dolgozni nem akaró rendőrökről, akik úgy várnak el pénzt az államtól, mint a segélyes cigányok, a belügyminiszter szavait idézve.

Oroszországban a duma dolgozik, míg Magyarországon a képviselők és a kormány csak dumál. Ez a különbség. Amíg a mi kis fideszes törpeputyinunk szeretne tekintélyes államfő lenni és ennek érdekében kényszermunkára küldené a szegényeket és hajcsárnak a korkedvezményes rendőrnyugdíjasokat, addig Putyin és Medvegyev a problémát látva emeli a megbecsültség mértékét, üzeni az orosz rendőrnek, hogy nem csak a munkádra és verejtékedre, véredre van szükségünk, hanem megbecsülünk akkor is ha már leszolgáltad a megkívánt időszakot.
Orbán szeretne nagyságban és tekintélyben felnőni Putyinhoz, szeretne kapni, de erre nem akar egy forintot sem áldozni, helyette „ingyér” kíván hatalmat, tekintélyt, munkát szerezni.

Orbán elvár és követel, de ezért ő nem tesz semmit. Akkor kit is lehet a belügyminiszter szavaival élve a segélyes cigányokhoz hasonlítani? Orbánt és élősködő pereputtyát, vagy azoknak a rendőröknek a tízezreit akik becsülettel leszolgálták az elvárt és leszerződött időszakot?

Orbán jogszabályokat alkot és ígér szemérmetlenül ma is. A választók szemébe hazudik és közben elvárja, hogy az emberek elfogadják a hazugságot és elhiggyék a gagyizás szintjén kormányzó miniszterelnök lelkesítésre szánt szavait.

Mit is mondott Orbán? Idézzük a szavait:

„Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig – jegyezte meg.

“Tehát fenn akarják tartani azt a rendszert, hogy a központi költségvetés rendre, évről évre kiegészíti a nyugdíjkasszát?” – hangzott el a kérdés, amelyre a pártelnök közölte: “nem tudunk mit csinálni”.”

Forrás:

http://gazdasagiradio.hu/cikk/41242/

vagy:

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=383993&referer_id=ezt_beszelik

Egy évvel ezelőtt, a választási kampány hevében Orbán a most bejelentett célok ellenkezőjéről beszélt. Az MTV Ma reggel című műsorában 2010. február 8-án azt mondta, a jelenlegi nyugdíjrendszer legalább 30 évig fenntartható, így nincs szükség drasztikus beavatkozásra. A nyugdíjkasszát továbbra is ki kell egészíteni a központi költségvetésből, és nem gondolkodnak új modellben – mondta akkor Orbán.

Tehát tényként lehet megállapítani, Orbán hazudott, becsapta a választókat, becsapta a jelen és a jövő nyugdíjasait csak azért, mert számára nem ezek a fontos kérdések, hanem egy focimeccs, vagy egy MOL részvénycsomag megvásárlása lényegesen súlyosabb az ő értékrendjében. A miniszterelnök és bandája gagyizik. Hiteget, ígérget a választásokat megelőzően, a rendvédelmi dolgozók szemébe hazudott szemérmetlenül. Ez Orbán, a mi törpeputyinunk, aki tekintélyes államfő akar lenni, de ezért nem tesz semmi pozitívumot, csupán emeli a politikusi tekintélyvesztés szintjét, hazudozik és ígérget fűt-fát azért hogy hatalomra kerülhessen.

Amikor pedig hatalomra kerül, azokkal fordul szembe akik odasegítették őt. Munkavállalókkal, rendőrökkel, tanárokkal, orvosokkal, bírákkal, nyugdíjasokkal. Tőlünk keletebbre pedig van egy Putyin, aki akár irányt is mutathatna ennek a mi kis tévelygő focistánknak, akit sajnos a Csányi, Hernádi, Demján kaliberű gazdasági cápák már szőröstől-bőröstől bekebeleztek és ők szabják meg az irányt a mi kis törpeputyinunknak. Lehet mondani, hogy kicsit savanyú, kicsit (narancs)sárga, de a miénk. A legnagyobb baj azonban, hogy ez sem igaz. Ez az ember nem a miénk, nem magyar embereké, nem a munkavállalóké. Ez a mi kis törpeputyinunk egy simlis kis tróger, egy stróman, aki a pénzügyi oligarchák és offshore lovagok úgy vezetik az orránál fogva ahogy nekik tetszik.

Orbán handbandázása a munkavállalók jelentős részének szemében már hitelét vesztette régen. Orbánt viszi a tehetetlenség lendülete, az ahogy őt a háttérből irányító oligarchák által megszabott irány meghatározza. Az, hogy Orbán 3 év múlva a futottak még katgóriájába fog kerülni nagy valószínűséggel, nem érdekli őket. Majd lesz helyette más. Orbán rövidlátása vagy nevezzük gátlástalanságnak, ahogy tetszik viszont fájó a ma rendőreinek, a ma korkedvezményes nyugdíjasainak. Amikor azt látják, hogy normális államfők megbecsülik a rendőreiket, kiemelt javadalmazást és kedvezményes nyugdíjrendszert kialakítva és működtetve, akkor ez az elkeseredettség még jobban körvonalazódik.

A magyar munkavállalók, a magyar rendőrök ma már világosan látják, hogy Orbán és bandája is becsapta őket. Gyurcsánynak és az MSZP-nek sem lett bocsánat az elkövetett cselekményeikért. Hiába reménykedik Orbán és bandája, az ő idejük is rövidesen el fog jönni. A fidesz is ugyanúgy szitokszó lesz egy-két éven belül és ha valaki kiejti Orbán, Lázár, Balsai, vagy éppen Répássy nevét, az ember ökle és gyomra görcsbe rándul.

A magyar választópolgárok most már látják, hogy Orbán handabandázása egy kategória a gagyizással, a hiteltelenséggel. Focistadionokra, tőzsdézésekre, politikusi rongyrázásra, a sajtó megzabolázásra, a bírák megalázására telik, van hozzá bőr a képén, de hogy az adott szót betartsa az már snassz Orbánnak.

 

 

TMRSZ