Pintér: Öt év lenne a rendvédelmisek nyugdíjkedvezménye

Forrás: Origo

Elképzelések szerint a jövőben is ötéves nyugdíjkedvezményt kaphatnak a rendvédelmi dolgozók – mondta Pintér Sándor kedden, az országgyűlés önkormányzati bizottsága előtt. A belügyminiszter kifejtette, hogy a már nyugdíjazott rendvédelmiseket nem kényszerítik vissza dolgozni, a visszatérők viszont választhatnak könnyített szolgálatot is. Pintér Sándor szerint nincs szükség sem önkormányzati rendőrségre, sem pedig csendőrségre a meglévő fegyveres szervezetek mellé.


Pintér Sándor

A belügyminiszter arról beszélt a parlament önkormányzati bizottsága előtt kedden, hogy elképzelések szerint a jövőben is ötéves nyugdíjkedvezményt kaphatnak a rendvédelmi dolgozók. Pintér Sándor szerint ebben az időszakban a dolgozók rendelkezési állományba kerülnének, így a fizetésük nem a nyugdíjkasszát terhelné.

Pintér Sándor elmondta, senkit sem kényszerítenek majd vissza a munkába a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók közül, mindenki maga döntheti el, vissza kíván-e térni a fegyveres szolgálatba. Hozzátette, hogy a visszatérők választhatják a “könnyített rendőri hivatást” is.

A belügyminiszter úgy fogalmazott, nincs szükség önkormányzati rendőrségre vagy csendőrségre, mert az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium irányítása alatt álló fegyveres szervek biztosítják az ország közrendjét.

Forrás: Origo