Orbán Viktor mindenkitől világszínvonalú teljesítményt kér

Forrás: stop.hu

Emelkedő fizetést és biztonságos idős kort ígért a miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén a végzősöknek, akiktől világszínvonalú teljesítményt kért.


mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; Fotó: MTI
"mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; mindannyiunknak, tehát önöknek is" Fotó: MTI

Orbán Viktor a budai várban tartott szombati rendezvényen a hallgatóknak azt mondta: “a hazánk megújításáért végzett munkában számítok önökre, sőt önökre az elsők között számítok. Ha azt akarjuk, hogy hazánknak és a gyermekeinknek legyen jövője, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; mindannyiunknak, tehát önöknek is”.

A végzősök előtt kijelentette: a kabinet a következő években meg fogja adni a világszínvonalú munkához szükséges feltételeket. A képzést megkapták, lesz munkahelyük, lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedő fizetésük, előmenetelük, tisztességes otthonuk, a legjobb iskolák lesznek elérhetőek a gyermekeik számára, és lesz biztonságos, nyugodt idős kor “a becsülettel végig dolgozott évtizedek után” – sorolta.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott, az egész ország számára megnyugtató érzés azt látni, hogy szép számmal vannak Magyarországon olyan fiatalok, akik készen állnak arra, hogy akár életük kockáztatásával is megfékezzék az áradó vizeket, az elszabadult tüzet és azokat az embereket, akik szembefordulva a becsületes emberek többségével “a bűn útjára sodródtak, és munka helyett mások tulajdonának elvételéből akarnak megélni”. Megnyugtató érzés, hogy minden évben százával vállalkoznak fiatalok arra, hogy megvédjék a magyar emberek életét, és elhárítsák a fejük fölül a bajt – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy a Rendőrtiszti Főiskola végzősei – akiknek életútjához komoly reményeket fűznek – sikeresen viseljék a felelősséget, jellem, bátorság, eltökéltség, valamint szilárdság kell, és “érző szív sem árt”.

A világ, benne Magyarország és benne az államélet minden korábbinál gyorsabban változik. Csak az marad talpon, “csak azzal tudunk együtt dolgozni”, aki képes haladni a változásokkal, képes kiváló teljesítményt nyújtani, és megérteni, mit vár tőle az ország és annak vezetői – fejtette ki Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra is, hogy a kormány megújítja a rendvédelmi képzést, létrejön ugyanis a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol – mint mondta – csak a legjobbak, “a legtisztább fejűek” és a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak.

A kormányfő szólt arról is, hogy jelentős átalakulások zajlanak a világban: rendíthetetlennek tűnt országok és gazdaságok rendülnek meg, korábban a látókörünkből is kimaradt országok és gazdaságok felemelkednek; nemzetek és országok jutnak egy-két év alatt koldusbotra, és válnak képtelenné arra, hogy polgáraik számára biztos és biztató jövőt teremtsenek; országok vagyona úszik el, értékelődik le, egész népeket fenyeget az adósok börtöne.

“A mi hazánkat is meglegyintette az összeomlás szele. A hitelekre, a kiváltságokra, spekulációra épülő Magyarország és magyar élet megrendült, és végzete felé csúszott. A lovakat az utolsó pillanatban rántottuk vissza a szakadék széléről”. Magyarország visszatér a munka elsődlegességéhez, azokhoz az értékekhez, amelyek “az önök szülei számára még olyan természetesek voltak, mint a levegővétel” – mondta Orbán Viktor, kijelentve: a tévelygések kora lezárult.

A szombati tisztavatási ünnepségen a végzett 103 hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett esküt a Kapisztrán téren. Közülük 71-en a rendőrséghez, 8-an a büntetés-végrehajtáshoz, 7-en a katasztrófavédelemhez, 17-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerülnek.

2012. január 1-jétől a Rendőrtiszti Főiskolából létrejövő Rendészettudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik kara lesz.

Forrás: stop.hu