Lázár János napi 56e Ft-ot keres

Ami sok az sok, az SOKK

Napi 56 ezer forintot keres Lázár János és minden reggel a FOUR SEASONS hotelben reggelizik napi 8 ezer forintért!

Nem sokkal kevesebb, mint a havi minimálbér! Na és a svájci bankszámla?


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A korkedvezményes nyugdíjak elvételére kezdeményezett alkotmánymódosítás atyja, Lázár János, – aki eredetileg a Parlament elé terjesztette, ezt a sok ezer családot ellehetetlenítő javaslatot, – naponta 56 ezer forintot keres!

“A csőd széléről visszahozott Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására.” – írta ezt Szima Juditnak, A Tettrekész főtitkárának, – Lázár János Hódmezővásárhelyen, 2011. május 23-án.
És közben persze magában azt gondolta, hogy; “Akinek nincs semmije, az annyit is ér!”
Az az ember, aki napi 56 ezer forintot keres.
A Fidesz frakcióvezetőjének tiszteletdíja 510.180 forintra, választókerületi pótléka 556.560 forintra rúg.

Az országgyűlési képviselők bére több részből tevődik össze: egyrészt a bruttó tiszteletdíjból, másrészt a választókerületi pótlékból, harmadrészt pedig a lakhatási támogatásból.
Lakhatási támogatásra azok a vidéki képviselők jogosultak, akiknek – saját bevallásuk szerint – nincs lakása Budapesten, a választókerületi pótlékot pedig az alapján számolják ki, hogy ki hol szerezte meg képviselői mandátumát. Az összeg a fővárostól számított távolsággal arányosan nő: egy budapesti képviselő kevesebbet, egy borsodi többet kap pótlékként.

A kis álláshalmozó fideszes frakcióvezető polgármesterként is kap fizetést – 545 ezer forintot -, valamint a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-t igazgatósági tagjaként is – havi 82 ezer forintot. A frakcióvezető bére így havonta összesen 1.693.740 forint, ami 56 ezer forintot jelent napi szinten.
Megjegyzendő, hogy nem tudni, idén is ennyi pénz üti-e Lázár markát, az összeg a polgármesteri és az igazgatósági tagsági fizetéssel arányosan nő – esetleg csökken, ha valamelyik tisztségét már nem fogja ellátni.

[A fenti adatokat a femina.hu gyűjtötte össze.]

Természetesen a képviselők ilyen szintű “felülfizetését” megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, aki ugyanakkor emelné a képviselők fizetését.
Természetesen a képviselők fizetésének emelését megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, akinek havi 600.000-ért kellett szolgálati autót bérelni.
Csak azért, mert neki a biztonság az első szempont. Minden magyar állampolgár szeretne biztonságos autóval közlekedni, de nem engedheti meg magának! Neki közpénzen lehet…
Természetesen a képviselők luxusának finanszírozását megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, aki a 2002-2006-os parlamenti ciklusban 18.214.481 forint képviselői költségtérítést vett fel!
Adómentesen, mindenféle elszámolási kötelezettség nélkül. Bármennyire is pofátlan összeg, a törvény szerint járt neki. És még rinocérosz bőrrel a képén nyilatkozza is.
Számoljunk egy kicsit! Az információk szerint még 102 képviselő vett fel 17 milliót. Az 1 milliárd 752 millió 103 képviselőre. Legyünk jóindulatúak, és fogjuk rá, hogy a 386 képviselőből így fennmaradó 283 ember még egyszer ennyibe került nekünk, adófizető állampolgároknak. Vagyis durván számolva 3,5 milliárd Forintot tettek zsebre a fenti kormányzati ciklus alatt. Az egy ciklusra eső összeg azóta nyilván emelkedett, hiszen maguknak mindent megszavaznak.

Ne feledjük, ez után az összeg után az államkasszába egy kanyi vas sem kerül.
Természetesen ezt a pénzkidobást megengedheti magának Magyarország!
Mondja ezt az az ember, akinek értékrendje szerint, a szegényebb réteg semmit sem ér.
“Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem”.

Lázár Jánosnak tudnia kell(ene), hogy ma a magyarok többsége akármilyen tisztességesen is dolgozik, éhbért keres, a létminimum határán szenved.
Lázár János büszke arra, hogy a gyerekének svájci számlán gyűlik a pénz, hogy jól induljon el az életben (a hódmezővásárhelyi önkormányzat ülésén beszélt erről). Sokan szeretnénk gyűjtögetni a gyereknek, de nincs rá módunk.
Tehát Lázár János büszke arra, hogy a Svájcban vezetett bankszámlával, meglopja a magyar államot. (Kamatadó.)

Nyilván te is tudod Kedves Olvasó, hogy ha nyugdíjat ad az állam valakinek, akkor a nettó összeg a bruttó összeg is. Azaz egy 150.000 Ft-os nyugdíj pontosan 150.000 forintjába kerül az államkasszának. Ellenben, ha fizetésről van szó – és itt ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSBŐL kifizetett fizetésről van szó -, akkor a nettó 150.000-hez még hozzájön az adó, a munkavállaló által fizetett tb és nyugdíjjárulék, valamint a munkáltató által fizetett tb és nyugdíjjárulék is. Természetesen ehhez szorosan kapcsolódó költségek: cafeteria, egyenruha (és pótlására ruhapénz), eszközök, felszerelések, iroda, (rezsi). Tehát nem 50 milliárdjába fogunk kerülni a költségvetésnek, ha ezt keresztülviszik, hanem lényegesen többe! Ami pluszt behoznának rajtunk az egyik oldalon, az kiadásként megjelenik a másik oldalon.

Gondolkozz el ezen!

A Szolgálati Nyugdíj.com nyomán:
Szabad Riport Tudósító Iroda

2011. június 08. – 16:06