Aki becsületesen dolgozik azt meghurcolják, védekezni kénytelen

Egyik tagunk szolgálat közben tetten ért egy betörőt, akiről később kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű. A tolvaj rendőri felszólításra elszaladt, majd az őt utolért járőrök intézkedésének ellenállt, csavarhúzóval támadott. A járőrök testi kényszer alkalmazásával végül a járőrautóhoz előállították. Nemsokára 13-15 roma származású ember jelent meg és fenyegetőzött a járőrökkel.

A rendőrök erősítést kértek, majd a betörőt előállították a rendőrőrsön, ahol az azonnal odahívott orvos (a tetten ért tolvaj háziorvosa!!!) megállapította szakvéleményében a durva bántalmazás tényét.

Az orvos a terhelt sérüléseit ellátta, az intézkedő rendőrtől akit aterhelt véres nyállal szembeköpött viszont megtagadta az orvosikezelést, annak ellenére, hogy bizonyosan tudomása volt arról, hogy a betörő súlyosan fertőző betegségben szenved.

A TMRSZ az orvosi kamara etikai bizottságához fordult és indítványozta az eset kivizsgálását.

A tolvaj bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény miatt feljelentést tett a rendőrök ellen.

A nyomozó ügyészségen a TMRSZ jogászai jártak el, ahol tagunk nyilatkozatot tett, az ügyészség pedig a bűncselekmény elkövetését nem találta megalapozottnak.

A kihallgatás előtti napokban a tetten ért betörő hamis tanúzásra hívta fel tagunkat, aki azonban hivatásához méltóan az igazságot mondta el az ügyészségen. A történet nem egyedi, mindenki leszürheti, hogy rendőrként mire számíthat.

TMRSZ

Jog