Nyílt levél

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége Vezetősége!
Magyar Szakszervezetek Európai Integrációs Bizottsága Vezetősége!
Liga Szakszervezetek Vezetősége!
Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Vezetősége!
Munkástanácsok Szövetsége Vezetősége!
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Vezetősége!
Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége Vezetősége!

S Z É K H E L Y É N

Tisztelt Vezető Hölgyek, Urak!

Amint arról bizonyára Önök is értesültek, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát, Szima Juditot, a tegnapi nap folyamán őrizetbe vették a kaposvári ügyészség munkatársai és a nyomozó hatóság tájékoztatása szerint kezdeményezni fogják előzetes letartóztatásba helyezését is.


Nyílt levél
Nyílt levél

Szima Judit őrizetbe vételére akkor került sort, amikor a Magyar Országgyűlés kormánypárti frakciójának vezetője, dr.Lázár János és a rendőrök szavahihetetlenségét törvénybe foglaló Balsai István kormánypárti képviselők Alkotmányt módosító javaslata elfogadása elleni tiltakozást 2011. június 6-ára a TMRSZ főtitkára bejelentette a Kossuth Térre, és a demonstráció szervezése zajlott.

A Nemzeti Konzultáció szükségességét hangoztató kormány miniszterelnöke lényegében megtiltotta Szima Judit számára, hogy a munkavállalók szerzett jogainak védelmében részt vehessen az e hét csütörtökén tartott megbeszélésen.

A kaposvári ügyészség munkatársai ezt követően a pénteki napon több órás házkutatás után a késő éjjeli órákban őrizetbe vették Szima Juditot, aki özvegyként egyedül neveli kiskorú gyermekét. A nyomozó hatóság eljárása, az eljárás időzítése, a megfélemlítés egyértelmű megnyilvánulása egy szakszervezeti vezető, tisztségviselő számára mind morálisan, mind emberileg elfogadhatatlan.
Egyértelmű, hogy a kormány a legerősebb rendőrszakszervezetet igyekszik először elnyomni, mert ennek sikere után a többi szakszervezetnek kétsége sem lehet afelől, hogy sorra kerülnek, egyenként és megosztva, ha a munkavállalók érdekeit képviselik.

Arra kérjük Önöket, hogy saját tagságuk és a közvélemény felé nyilvánítsák ki szolidaritásukat a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkára mellett, a meghurcoltatása miatti tiltakozás jegyében. Kérjük Önöket, hogy tiltakozásuk és szolidaritásuk kinyilvánítása mellett hívják fel tagjaik, és minden magyarországi munkavállaló figyelmét a 2011. június 6-án tartandó TMRSZ demonstráció fontosságára, valamint arra, hogy lehetőség szerint személyes jelenlétükkel támogassák a kormány törekvése, a szerzett jog elvonása, csorbítása ellen eddig bátran kiálló főtitkárunk melletti kiállást.

Szekszárd, 2011. június 4.

Tisztelettel:

a TMRSZ vezetősége és tagsága