Forgatókönyv a demonstrációhoz – 2011.06.06.

A 2011. június 06. napján megtartandó demonstrációhoz

A demonstráció bejelentését a BRFK tudomásul vette!

A demonstráció gyülekező helyszíne: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth tér.

A demonstráció időtartama: 2011. június 06. 08:00 – 24:00.

Demonstrációra gyülekező: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth tér 2011. június 06-án 08-15:00 óráig.


Forgatókönyv

Személygépkocsikkal érkezők a Közigazgatási és Igazságügyi parkolójában tudnak leparkolni, a buszokkal érkezők pedig az Országház Duna felőli részénél a rakparton.

A TMRSZ Logisztikai Központja: Budapest Kossuth szobor előtti betonozott területen a szobor mögött balkéz felől 1 db 10*10 m-es sátorban várják az érkezőket. Ott vehetitek át a pólókat/dzsekiket, táblákat és zászlókat majd felmennek az átvételtől kb. 5 méterre lévő színpadhoz.

A buszok a leszállás után átmennek az Országház mögött lévő rakpartra. Amennyiben megtelik, úgy a rakpart Lánchíd felőli részét is használhatják. Ott elegendő hely áll rendelkezésükre a parkolásra. A személygépkocsik parkolása a Közigazgatási és Igazságügyi minisztériummal szemben lévő parkolóban, vagy a rakparton megoldott.

Közben a tiltakozás kifejezéseként a TMRSZ Logisztikai sátránál táblákra a kormánynak további üzenetek felírása, melyet Orbán Viktornak küldünk majd meg az előzőekkel együtt.

Program

– 15 óra és 15:15 óra között beszédekre kerül sor.
– 15:15-17:00 óra között vonulás a Kossuth Lajos tér – Akadémia utca – Széchényi István tér – József Attila utca – József Nádor tér – Nádor utca – Kossuth Lajos tér útvonalon.
– A vonulók 17:00 órakor érnek vissza a Kossuth Lajos térre, ahol beszédek hangzanak el, majd 18:00 órakor felvonulás veszi kezdetét a parlament körül.
– 19 órától beszédek, véleménynyilvánítás különböző formái.
– 21 órakor élőláncot alakítanak ki az Országház körül, amely legkésőbb 23:00 órakor bomlik fel.

FIGYELEM! Biztonsági rendszabályok.

– A demonstráción TILOS fegyveresen, felfegyverkezve részt venni. A jelen lévőknél önvédelmi, szolgálati lőfegyver, illetve az élet kioltására, vagy a testi épség megsértésére alkalmas eszköz NEM LEHET.
– A demonstráció előtt és alatt szeszes ital fogyasztása TILOS.
– A demonstrációra szolgálati gépjárművel érkezni TILOS.
– A demonstrációra érkező gépjárműveket TMRSZ felirattal kell ellátni. A gépjárművekkel a közelben található parkolókban lehet parkolni, a buszok a rakparton parkolhatnak.
– A demonstráció a Parlament működését súlyosan nem veszélyeztetheti.
– A rendezvényt megzavaró személyekkel szemben a főszervező (a demonstrációs bizottság vezetője Szima Judit főtitkár) jogosult, illetve köteles fellépni. A főszervező a rendezvényt megzavaró személy figyelmét felhívja, hogy hagyja el a helyszínt, ha erre nem hajlandó, akkor a legközelebbi rendőr segítségét kéri.
– A rendezvényen résztvevőknek érkezésüket követően egységes színű TMRSZ felirattal ellátott anorák, vagy póló kerül kiosztásra, illetve ennek hiánya esetén nemzetiszínű karszalag, amelyet a rendezvény befejezéséig viselniük kell, amelyet eltávozás előtt a főszervezőnek, vagy az általa kijelölt személyeknek át kell adni.
– A TMRSZ célkitűzéseivel egyetértőket narancsszínű karszalaggal lesznek ellátva.
– A rendezvényre a szervező TMRSZ létszám függvényében (10 %), de minimálisan 250 fő rendezőt biztosít, akiket citromsárga színű TMRSZ RENDEZŐ felirattal ellátott karszalag különböztet meg a résztvevőktől. A demonstrációra busszal érkezők, már a buszon jelöljék ki maguk közül a buszon tartózkodók létszámának 20 %-át rendezőnek. A rendzavarók és az esetleges provokációk kiszűrése érdekében célszerű már a gyülekező helyen ellenőrizni a résztvevőket, hogy valóban az adott testülethez tartoznak (vagy családtagok, nyugállományúak stb.). Ha nemkívánatos személy próbál csatlakozni, a rendezők udvariasan kérjék meg a távozásra, ha szükséges kérjék a biztosító rendőrök segítségét!
– A helyszínre érkezést követően kiosztásra kerülnek az anorákok, pólók – esetlegesen kokárda-, majd a demonstrálók a főszervező és/vagy főrendező által meghatározott helyen zárt alakzatba állnak. Kiosztásra kerülnek a transzparensek.
– A rendezvényen részt vevők kötelesek a főszervező, főrendező, illetve a rendezők utasításait betartani.
– A rendezők a demonstrálók alakzatának oldalain fognak elhelyezkedni.
– A demonstráció nem valósíthat meg bűncselekményt!
– Semmilyen külső provokációra ne reagáljon senki. Ha valaki az alakzaton belül kezd el nem megfelelően viselkedni, azonnal ki kell zárni, a kiadott TMRSZ eszközök elvétele mellett.
– Azok a szimpatizánsok, akik egyen pólóval, vagy széldzsekivel nem rendelkeznek és nem tudják igazolni magukat a rendezők vonalán kívül helyezkedhetnek el.
– A fáklyát a TMRSZ a logisztikai sátornál biztosítja, a fáklyás felvonulásnál figyeljetek a biztonsági szabályokra!
– A TMRSZ-el együtt demonstráló tagjainak, hozzátartozóinak biztosítja a napi élelmezést és védőitalt, azaz ásványvizet, és a kávét a készlet erejéig.
– A rendezvény végén 24:00 óráig a főszervező irányítása mellett a résztvevők az anorák, póló és a transzparensek leadása után rendezetten elhagyják a helyszínt legkésőbb 01:00 óráig.

Sípot, dobot, kereplő mindenki hozzon magával!!!

A rendezvényen résztvevők élelmezéséről, védőitallal történő ellátásáról, illetve mobil mellékhelyiség elrendezéséről a színeiben megjelentek esetében gondoskodik.

Ajánlott a megfelelő öltözködés, esernyő hozatala, mivel az időjárás előrejelzés szerint záporos, zivataros, de meleg idő várható max. 28 fok hőmérséklettel!

TMRSZ rendezvény deklaráltan politika és lehetőleg politikus mentes!!

A BIZTONSÁGI RENDSZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE A DEMONSTRÁCIÓ FELOSZLATÁSÁT EREDMÉNYEZI.

Fontos tudnotok, hogy a parkolásért fizetni kell!

Szekszárd, 2011. június 04.

Bárány Zoltán
TMRSZ elnök