TMRSZ közlemény

Szima Judit politikai fogoly Magyarországon 2011-ben!

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy Magyarország legkarizmatikusabb, legbátrabb szakszervezeti vezetőjét, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát a kormány által kinevezett legfőbb ügyész által irányított kaposvári ügyészség emberei bebörtönözték a június 3-ról 4-re virradó éjszaka.


Közlemény

Az indok az a rágalom, miszerint a főtitkár asszony a szakszervezet pénzével úgy bánt, hogy azzal állítólag hűtlen kezelést követett el. Ez a rágalom – amellett, hogy szemenszedett hazugság – csak indok arra, hogy a TMRSZ harcos főtitkárát a regnáló hatalom ellehetetlenítse, megfélemlítse, emberileg tönkretegye, vagy megszégyenítse.

A gyanú jogilag teljesen abszurd, hiszen az egyesülési jog alapján a szakszervezet maga választja meg vezetőit, maga alakítja ki a szabályait, maga határozza meg gazdálkodását és amellett, hogy betartja a különböző pénzügyi szabályokat és jogszabályi előírásokat – amelyeket az APEH (jelenleg NAV) ellenőrizhet a szabályszerűség vonatkozásában – csupán a tagság felé tartozik minden egyes forintról elszámolni.

A TMRSZ legfőbb döntéshozó szerve a Kongresszus 2010. szeptember végén 2 napos tanácskozáson fogadta el legutóbb a TMRSZ gazdálkodását (ellenszavazat, vétó nélkül) és választotta meg újból főtitkárnak azt a Szima Juditot, aki kérlelhetetlen szívósságával és áldozatvállalásával jelentős szerepet vállalt abban, hogy ma Magyarországon a munkavállalói érdekek hatékony képviseletének a szinonimája a tettrekész jelző.

Az ügyészségnek nincs hatásköre abban, hogy a szakszervezet pénzének felhasználását indokoltság, célszerűség bármilyen szempontból felülvizsgálja, legfőképpen akkor, ha egy olyan időszakról van szó, amelyet a szakszervezet arra hivatott szervezeti egysége már megvizsgált, és elfogadott.
A szakszervezet állandó könyvvizsgálót bízott meg a pénzügy gazdálkodás figyelemmel kísérésével, aki a gazdálkodással kapcsolatos aggályt nem fogalmazott meg.
A szakszervezet gazdálkodását az APEH (NAV) folyamatosan – számlákra is kiterjedően – részletesen vizsgálta az elmúlt éveken több alkalommal is. Mindent rendben találtak.

Az a körülmény, hogy a TMRSZ munkavállalók százezreinek a szerzett jogáért küzd a kormányzat és az országgyűlés kormánypárti frakciója szándékával szembe szegülve, egy demokrácia velejárója. A munkavállalók ezt várják el egy valódi szakszervezettől. Bátor, kérlelhetetlen kiállást, elvtelen alkuktól való tartózkodást, példamutatást.

Szima Judit főtitkár asszonyt évek óta ismerjük, tiszteljük, szeretjük. Ellenfelei, ellenségei szemére vetik időnkénti radikálisan őszinte, sarkos megnyilvánulásait, azt, hogy minden esetben lényegre törően és közérthetően magyarázza el a munkavállalóknak, hogy mit miért tesz, és mi miért történik hazánkban.

Egy demokráciában megengedhetetlen, hogy egy ilyen karizmatikus és bátor szakszervezeti vezetőt bebörtönözzenek. Éppen akkor, amikor a rendszerváltás remélhetőleg legnagyobb munkavállalói megmozdulását készíti elő a TMRSZ főtitkáraként, éppen akkor veszik őrizetbe a péntek késő esti órákban, hogy az őrizet 72 órás időtartama a TMRSZ demonstrációját követően járjon le. Ugyanakkor az ügyészség azt is kilátásba helyezte, hogy javaslatot tesz a TMRSZ főtitkárának előzetes letartóztatására.

Minden eddigi szakszervezeti véleménykülönbséget, széthúzást félre kell most tenni és minden szakszervezeti vezetőnek ki kell nyilvánítania a TMRSZ bebörtönzött főtitkára irányában a szolidaritást és tiltakozni kell a kormány ügyészségének eljárása ellen. Tiltakozni kell a demokratikus értékek veszélyeztetése, a szakszervezeti vezetők politikai fogolyként való bebörtönzése ellen.
Tiltakozni kell az ötvenes éveket idéző kormányzati terror, az emberek megfélemlítése ellen!
Amennyiben ez elmarad, holnap bárkiért – hangsúlyozzuk bárkiért – jöhetnek a lefüggönyözött fekete autók.
Meg kell állítani a munkavállalók, a korkedvezményes nyugdíjasok és minden magyar állampolgár jogainak a csorbítását, a tulajdonukat képező javak kormányzati eltulajdonításának szándékát!

Ma nekem, holnap Neked, tartja a mondás. Szima Judit bebörtönzése, az állam terrorjának ilyen leplezetlen, gátlástalan és koncepciós pereket idéző jellege ellen fel kell lépnie a magyar munkavállalóknak. Nem hagyhatjuk, hogy Szima Juditot a rendszer politikai fogolyként kezelje. Szima Judit évekkel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítette el 11 éves kisgyermeke édesapját, szerető párját. A rendszer kegyetlensége, az a körülmény amely szerint nincs tekintettel arra, hogy egy 11 éves gyermek pszichéjét is terrorizáló ténykedést fejtsen ki. Az őrizetbe vétel egy olyan bűncselekmény (koholt) gyanúja miatt került elrendelésre, amelynél sokkal súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsított személyek maradnak szabadlábon.
Szima Judit nem közpénzek felett rendelkezett, hanem munkavállalók által a szakszervezet részére megfizetett tagdíjakkal gazdálkodva építette fel mára Magyarország talán leghitelesebb, legjobban megszervezett szakszervezetét.
Szima Judit nem felélte a rábízott pénzt, hanem szervezett, épített. Szima Judit által irányított TMRSZ nem kapott vagyont az államtól. Amit létrehozott azt a tagság segítségével építette fel. Saját erőinket, munkavállalók erejét szolidaritását fogta össze és egyesítette morális és anyagi erőinket. Forintot forintra építve hozta létre a TMRSZ szervezetét. Minden forinttal el tud számolni, amit nagyon is jól tudnak azok, akik elrendelték és azok is akik foganatosították egy gyermekét egyedül nevelő bátor magyar asszony meghurcoltatását.
Szima Judit személye garancia a hitelességre, a magyarságra, a bátorságra. Sajnos az országházban nem olyan bátor asszonyok ülnek, ezt az országot nem olyan a személye vezetik, mint Szima Judit. A TMRSZ szervezete egységes és a szervezet fejlődik. Ezt nekünk tettrekész magyar állampolgároknak látnunk kell és tennünk is kell ellene. Tenni kell a hallgatás, a megfélemlítés, az állami terror ellen. Fel kell lépnünk most már nem csak saját jogaink elvétele ellen tiltakozva, hanem egy igaz magyar asszony védelme érdekében is. Meg kell védenünk Szima Juditot és kislányát.
A TMRSZ az erre szükséges intézkedéseket folyamatosan megteszi. A helyzetet értékeli. Szima Judit mellett állunk és kiállunk érte. Hétfőn, 2011. június 6-án várunk minden szimpatizánst aki most már nem csupán a szerzett jogaink védelme, hanem Szima Judit szabadon engedése érdekében is tiltakozni szeretne.
Követeljük a politikai fogolyként fogva tartott Szima Judit TMRSZ főtitkár szabadon engedését!

2011. június. 4.

TMRSZ Vezetősége és tagsága