Őrizetbe vették

és Kaposvárra szállítják a kaposvári ügyészek Szima Juditot

Ahogy az előre várható volt, a kormányzat megpróbálja eltakarítani a magyar munkavállalók érdekeiért eddig bátran kiállt TMRSZ főtitkárt és tudatos időzítéssel egy őrizetbevétel elrendelésével teszik lehetetlenné, hogy Szima Judit bátorítson és irányt mutasson a június 6-i (hétfői) demonstráción.


Őrizetbe vették

A TMRSZ tagsága, tisztségviselői értetlenül és megdöbbenéssel állnak a legsötétebb vészkorszakot idéző ügyészi ténykedés előtt.

A Nemzeti Együttműködés Kormányának nevezett jelenlegi kormányzat által felügyelt ügyészség hatáskörét túllépve, az írott és íratlan szabályokat is felrúgva börtönözik be a magyarországi valódi szakszervezeti mozgalom emblematikus alakját, és igyekeznek emberi méltóságát megtörni és tisztességét megkérdőjelezni.

A jelenlegi kormányzat a jelek szerint az erőszak fegyverét is beveti. A kormányzat tudta nélkül erre a gyalázatos cselekedetre nem kerülhetett volna sor. A kormányzat retteg egy bátor nőtől, ügyészek hada szakít el egy félárva kislányt az édesanyjától. Ma, 2011-ben amikor a szemünk előtt valóban rablók, szélhámosok és tolvajok járkálnak szabadlábon a kaposvári ügyészek 10 fős csapata egy egész napot szánt arra, hogy valamilyen homályos koholmány alapján meghurcolják a Tettrekész Főtitkárt.

Magyarországon a kormány temeti a jogállamiságot, a demokratikus alapértékeket, a jogbiztonságot. Aki szavát emeli a visszamenőleges hatályú jogfosztások ellen, az ellen a jelek szerint eljárások sorát indítják. A tisztesség vonatkozásában mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de ezen túlmenően is Szima Judit egész életét, erejét a munkavállalók érdekeinek a képviseletére tette fel. A TMRSZ tagsága, tisztségviselői egy emberként állunk ki főtitkárunk mellett.

A hétfői demonstráció is megtartásra kerül. Nem hátrálunk, Szima Judit harcosságára, bátorságára, tettrekészségére nem fog szégyent hozni egy TMRSZ tag sem.

Hétfőn mindenki jöjjön el, mert ma TMRSZ főtitkáráért jött a lefüggönyözött autó, holnap érted is jöhetnek a pribékek, ha nem lépünk fel jogaink és a demokrácia védelmében.

2011. június 4.

TMRSZ